Premierul Ciucă: Reprezentanții cultelor religioase au solicitat să NU se impună obligativitatea certificatului sanitar pentru participarea la slujbe

Reprezentanții cultelor religioase din România au solicitat ca cetățenii să poată să beneficieze de libertatea de a participa la slujbe, fără să se impună obligativitatea deținerii certificatului verde, a anunțat premierul Nicolae Ciucă la finalul întâlnirii cu reprezentanții cultelor religioase din România și cu cei ai Secretariatului de Stat pentru Culte.

Premierul Ciucă a precizat că întâlnirea de joi a fost organizată de Secretariatul pentru culte, la Templul Coral, întâlnire la care au participat 17 din cele 18 culte din România.

Întrebat dacă s-a discutat despre introducerea certificatului verde în lăcaşurile de cult, premierul Ciucă a răspuns:

„A fost o discuție și o solicitare a reprezentanților cultelor ca cetățenii să poată să beneficieze de această libertate de a participa la slujbe, fără să se impună obligativitatea deținerii certificatului verde. Așa cum am spus-o de fiecare dată – și îl avem aici și pe domnul ministru Rafila -, este un proiect care este în dezbatere, se discută cu fiecare dintre specialiști și sperăm ca, într-un timp cât se poate de rezonabil, să ajungem la o concluzie, să mergem în Parlament și, până la sfârșitul anului, să putem să avem această lege a certificatului COVID, care, încă o dată, se va înscrie în parametrii reali a ceea ce înseamnă incidența bolii și, de asemenea, ceea ce înseamnă oamenii care au trecut prin boală, oamenii care beneficiază de teste. Deci este o chestiune care urmează să fie dezbătută și finalizată cu cei care sunt îndrituiţi și au cunoștințele necesare pentru acest lucru”.

În ceea ce privește implicarea cultelor în campania de vaccinare, premierul Ciucă a făcut următoarele precizări:

„Aici, domnul ministru Rafila avut un mesaj cât se poate de bun și de la nivelul Guvernului susținem acest mesaj. Am cerut sprijinul cultelor pentru a putea să salvăm cât mai multe vieți, iar discuția a fost dacă vaccinarea este singura soluție. Răspunsul a fost, de asemenea, cât se poate de ferm și de clar: vaccinarea este o soluție, iar cea de-a doua, complementară vaccinării, este comportamentul, iar prin comportamente înțelegem respectul față de sine, respectul față de comunitate, respectul față de tot ceea ce înseamnă dorința de a salva vieți”.


Ne puteți urmări și pe Telegram: https://t.me/RevistaRost