Studiu științific german: Riscurile de spitalizare, complicații severe și mortalitatea din cauza COVID-19 sunt scăzute în cazul copiilor și adolescenților

Conform unui studiu științific german copiii și adolescenții prezintă un risc extrem de scăzut de a suferi complicații sau de a deceda din cauza gripei chinezești:

Evaluarea risculurilor cauzate de COVID în rândul copiilor rămâne dificilă din cauza ratei ridicate de cazuri nedetectate. De aceea analizele de risc sunt imposibile.

Folosind datele pe care totuși le avem la dispoziție, și anume:

  • un studiu național de seroprevalență (studiul SARS-CoV-2 KIDS)
  • sistemul de notificare statutar german și
  • un registru la nivel național al copiilor și adolescenților internați fie cu SARS-CoV-2, fie cu sindrom multisistem inflamator pediatric (PIMS-TS).

putem oferi estimări fiabile privind spitalizarea copiilor, internarea la terapie intensivă și decesul din cauza COVID-19 și PIMS-TS.

Rezultate: În timp ce rata generală de spitalizare asociată cu infecția cu SARS-CoV-2 a fost de 35,9 la 10.000 de copii, rata de admitere în UTI a fost de 1,7 la 10.000, iar mortalitatea a fost de 0,09 la 10.000.

Copiii fără comorbidități s-au dovedit a fi mult mai puțin probabil să sufere de complicații severe sau să moară.

Cel mai mic risc a fost observat la copiii de 5-11 ani fără comorbidități. În acest grup, rata de admitere în UTI a fost de 0,2 la 10.000 și letalitatea nu a putut fi calculată, din cauza absenței cazurilor. (s.n.)

Rata generală de PIMS-TS a fost de 1 la 4.000 de infecții cu SARS-CoV-2, majoritatea fiind copii fără comorbidități.

Concluzie: Riscurile de spitalizare, complicații severe și mortalitate din cauza COVID-19 sunt scăzute în cazul copiilor și adolescenților.


Ne puteți urmări și pe Telegram: https://t.me/RevistaRost