O stație științifică belgiană din Antarctica se confruntă cu un focar de gripă chinezească. Primul caz de COVID a fost detectat la data de 14 decembrie 2021. Ulterior două treimi dintre cei 25 de oameni de știință fiind depistați pozitiv.
Asta în condițiile în care procedurile instituite celor ce se alătură celor deja prezenți în stație sunt extrem de riguroase. În primul rând trebuie să fi vaccinat. Apoi e nevoie de un test PCR negativ pentru a putea zbura spre Africa de Sud. Aici e obligatorie o perioadă de carantină de 10 zile cu un alt test PCR în a cincea zi de carantină. După expirarea perioadei de carantină e nevoie de un alt test PCR negativ in decurs de 48 de ore înaintea zborului din Africa de Sud în Antarctica. Odată ajuns la stație e nevoie de încă un test PCR negativ în a cincea zi.
Cu toate aceste măsuri de precauție în a șasea zi au fost depistate trei cazuri pozitive. Cei trei au fost carantinați imediat și evacuați la data de 23 decembrie 2021, dar degeaba. Ulterior alți opt cercetători au fost depistați pozitiv. În final, cel puțin 16 dintre cei 25 de cercetători s-au infectat.
Vestea bună e că nu au fost cazuri grave și că toți cei infectați și-au revenit, simptomele fiind ușoare:
„Toată lumea și-a revenit rapid. Simptomele experimentate de cei infectați au inclus în primul rând o durere în gât, uneori o febră ușoară, o ușoară oboseală și, uneori, o durere de cap care durat de la una până la trei zile”.
Trebuie amintit că nu e prima oară când se înregistrează un focar de gripă chinezească în Antarctica. În luna decembrie, 2020, Chile a anunțat că au fost depistate 36 de cazuri de gripă chinezească la stația sa de cercetare științifică.
Sursa: MSN
- Cum este perceput Hezbollah de comunitatea creștină din Liban - 13 octombrie 2024
- Despre Lehi, organizația teroristă evreiască care a încercat să formeze o alianță cu naziștii - 11 octombrie 2024
- Un pastor luteran transgender vrea să rescrie Biblia și să o facă mai „incluzivă” pentru comunitatea LGBTQ - 7 octombrie 2024