Ucraina, a patra zi de război. Explozii masive după bombardamente la un depozit petrolier lângă Kiev. Rusia a bombardat și lângă Polonia

Capitala Ucrainei s-a aflat, în noaptea de sâmbătă spre duminică, sub un atac puternic lansat de trupele ruse, mai multe explozii fiind raportate în Kiev, precum şi în alte oraşe din ţară.

Un depozit uriaş de combustibil din sudul capitalei a fost atacat şi a explodat, iar autorităţile locale au anunţat o adevărată „catastrofă ecologică”, transmite Antena 3.

Ucraina a anunțat duminică dimineață că rachetele rusești au lovit un depozit petrolier din Vasilkiv, localitate aflată la 40 de kilometri de Kiev, și un gazoduct din al doilea oraș al țării, Harkov, anunță și Libertatea.

Tot Libertatea semnalează, printr-o corespondență din Cracovia, că Rusia a bombardat  și lângă Polonia. Redactorul-șef al publicației poloneze Fakt, Katarzyna Kozlowska, a explicat, într-un interviu pentru Libertatea, cum percep polonezii ceea ce se întâmplă în țara vecină:

„Noi o numim invazie. Iar ceea ce se întâmplă în Ucraina e important pentru întreaga lume, nu doar pentru polonezi. Dar polonezii sunt preocupați în special, pentru că ne amintește situația din Europa din 1938. Un mai târziu, în 1939, Polonia a fost atacată de germani și a început al Doilea Război Mondial. Sfâșierea Ucrainei ne amintește totodată de momentul în care Polonia și-a pierdut independența între 1875 și 1918. Vreme de 123 de ani, Polonia nu a fost o țară independentă. Avem o memorie națională și de aceea ne pasă foarte mult de ceea ce se întâmplă în Ucraina”.


Ne puteți urmări și pe Telegram: https://t.me/RevistaRost