Vladimir Putin a pierdut războiul

Dacă Putin ar mai avea un pic de creier, ar ordona retragerea trupelor sale. Măcar ar limita pierderile de vieți omenești. Pentru că războiul ăsta nu mai are cum să-l câștige.

E plin internetul de clipuri video care surprind interacțiunea dintre soldații ruși și ucraineni. Se vede clar că rușii nu au nici o motivație pentru a lupta. Vezi tineri speriați care nu știu de ce sunt în Ucraina, mulți dintre ei declară că li s-a spus că vor participa la manevre militare, nicidecum că vor lua parte la război. E imposibil să învingi în asemenea condiții.

Opinia publică din afara Rusiei este 100% împotriva invaziei, iar dacă ar fi să pun un pariu, aș zice că și majoritatea rușilor din Rusia sunt împotriva războiului declanșat de Vladimir Putin.

Acum nu știu care e situația la vârf în Rusia, probabil că majoritatea celor din anturajul lui Putin sunt lingăi fără personalitate și fără curaj, de genul celor din anturajul lui Ceaușescu. Probabil că în sinea lor și ei realizează imensa greșeală a lui Putin. Poate că măcar câțiva mai au un pic de curaj și coloană vertebrală și găsesc o modalitate să-i spună lui Putin că cea mai bună variantă e să ordone retragerea. Clar că acesta va ieși șifonat, cu orgoliul rănit și umilit, dar măcar va da dovadă că mai are un pic de suflet. Pentru că alternativa e să devină satrapul Ucrainei, mai ales că se pare că ia în calcul folosirea armelor atomice. Caz în care vorbim deja de un conflict mondial și de faptul că va rămâne în istorie pe același palier cu Hitler.

Dragoș Doran

About Dragoș Doran

Alături de Dreapta creștină și de Rost încă de la începuturi. Autodidact în ale scrisului.

Ne puteți urmări și pe Telegram: https://t.me/RevistaRost