Bulgaria, Polonia şi Slovacia NEAGĂ anunțul șefului diplomației UE privind livrarea de avioane militare Ucrainei. Premierul Mateusz Morawiecki: Polonia NU are astfel de planuri!

Premierul Mateusz Morawiecki a negat categoric informația vehiculată de șeful diplomației europene, Josep Borrell, despre posibila livrare de avioane militare Ucrainei, precizând că Polonia nu are astfel de planuri, anunțuri similare fiind făcute și de Bulgaria și Slovacia.

Bulgaria, Polonia şi Slovacia au transmis că nu vor furniza Ucrainei avioane de luptă, în contextul în care şeful diplomaţiei europene, Josep Borrell, a declarat, duminică, că cele trei țări vor furniza chiar și avioane de luptă, potrivit unui articol publicat de Politico.eu și citat de Agerpres.

Ulterior, luni seară, un oficial ucrainean spus că piloţi ucraineni au sosit deja în Polonia pentru a prelua de la parteneri europeni avioane, respectiv aparate din epoca sovietică, precum MIG-29.

Parlamentul ucrainean a fost chiar şi mai precis, anunţând pe Twitter că armata ucraineană va primi ca donaţie 70 de avioane, şi anume 28 de MIG-29 din Polonia, 12 din Slovacia şi 16 din Bulgaria, plus 14 SU-25 din Bulgaria.

Toate aceste trei ţări au dezminţit însă informaţia.

Premierul bulgar Kiril Petkov a explicat faptul că ţara sa are un deficit de avioane operaţionale şi de piese de schimb, neavând suficiente avioane de vânătoare nici măcar pentru a-şi supraveghea propriul spaţiu aerian, cu atât mai puţin să împrumute Ucrainei, a declarat acestei publicaţii un oficial de la Sofia.

La Varşovia, premierul Mateusz Morawiecki a negat categoric această informație, precizând despre posibila livrare de avioane militare Ucrainei că „Polonia nu are astfel de planuri”.

Slovacia a negat la rândul ei vreo donaţie de acest fel către Ucraina. „Slovacia nu va oferi avioane de vânătoare Ucrainei”, a declarat un purtător de cuvânt al Ministerului slovac al Apărării.

 


Ne puteți urmări și pe Telegram: https://t.me/RevistaRost


Un comentariu la „Bulgaria, Polonia şi Slovacia NEAGĂ anunțul șefului diplomației UE privind livrarea de avioane militare Ucrainei. Premierul Mateusz Morawiecki: Polonia NU are astfel de planuri!”

  1. Acest anunt dovedeste inca o data , maipularerea de joasa speta , pe anumite posturi de televiziune ” asa zis acreditate CNN ” , privind livrari de avioane MIG 21 si MIG 29 , din Polonia si alte tari est europene , care au inca in dotare aceste tipuri de avioane ,Stirea a fost publica , pe aceste posturi , se poate verifica , oare NIMENI DIN ACEST CSAT NU ISI PUNE PROBLEMA MANIPULARII MEDIA SI INCERCARII DECLANSARII UNEI STARI DE CONFLICT PRIN ” DECLARATII MEDIA ASA ZIS VERIFICATE ” PE FONDUL DEJA A UNEI STARII DE CONFLICT DEJA REALE IN UKRAINA , TARA VECINA.SE SPUNE IN LIMBAJUL CITADIN ROMAN CA ” GURA BATE C,,,UL ” OARE ASA DE VANDUTI PE MARUNTIS SA FIM ?

Comentariile sunt închise.