Fostul director general al Operei Naționale din Iași, Daniel Șandru, numit la conducerea Institutului de Investigare a Crimelor Comunismului

Daniel Șandru a fost numit, joi, președinte executiv al Institutului de Investigare a Crimelor Comunismului şi Memoria Exilului Românesc (IICCMER), prin decizia premierului Nicolae Ciucă.

„Dincolo de evaluarea instituţională pe care e firesc să o realizez la început de mandat, prioritatea zero este revitalizarea proiectului Memorialul Râmnicu Sărat, unul dintre cele mai dure centre ale represiunii comuniste, astfel încât să fie asigurate cele mai potrivite soluţii de valorificare muzeală.

Programele educaţionale, prin organizarea de şcoli şi universităţi de vară, alături de reluarea Programului de burse doctorale, sunt alte priorităţi pentru IICCMER. Consider, de asemenea, că cercetarea trecutului recent, natura, scopul, efectele, dar şi memoria regimului comunist în exilul românesc, aducerea în faţa justiţiei şi a opiniei publice a responsabililor comunişti aflaţi în viaţă, ca o necesară reparaţie morală faţă de foştii deţinuţi politic şi faţă de toate victimele regimului comunist, trebuie să se înscrie în centrul preocupărilor acestei instituţii”, a declarat noul preşedinte al IICCMER, potrivit unui comunicat transmis Agerpres.

Potrivit sursei citate, Daniel Şandru este politolog, profesor universitar doctor la Facultatea de Ştiinţe Politice şi Administrative a Universităţii „Petre Andrei” din Iaşi.

Între august 2016 şi februarie 2017 a fost secretar de stat, coordonator al Departamentului Centenar din cadrul Cancelariei Prim-ministrului, iar în intervalul aprilie 2017-aprilie 2020 a coordonat Programul Centenar al Primăriei Municipiului Iaşi.

În perioada martie 2021-ianuarie 2022 a fost director general interimar al Operei Naţionale Române din Iaşi.

Știri pe subiect:

Șefa Institutului pentru Investigarea Crimelor Comunismului, Alexandra Toader, a DEMISIONAT din funcție

Revoltă la IICCMER! Cercetători și istorici solicită DEMITEREA șefei instituției, Alexandra Toader


Ne puteți urmări și pe Telegram: https://t.me/RevistaRost