UE impune României să lase aproape 400.000 de hectare pârloagă, pentru biodiversitate și peisaj

Uniunea Europeană impune României să lase 4% din suprafața agricolă necultivată, de la 1 ianuarie 2023, pentru elemente de biodiversitate și de peisaj, a declarat ministrul Agriculturii, Adrian Chesnoiu.

Întrebat, miercuri, în cadrul unui briefing de presă, dacă România are vreo strategie în privința celor 40.000 de hectare lăsate pârloagă în țara noastră, ministrul Agriculturii a răspuns:

„Uniunea Europeană impune României și statelor membre ca, din viitorul program, de la 1 ianuarie 2023, să lase 4% din suprafața agricolă necultivată, astfel încât să apară elemente de biodiversitate și de peisaj. Încă din decembrie, de la primul Consiliu de miniștri la care am participat, am solicitat Uniunii Europene și Comisiei Europene să își reconsidere poziția, pentru că situația globală în care ne aflam la momentul respectiv, și, iată, mai ales în aceste momente, nu cred că mai impune aceste obiective ambițioase de mediu, fără să se țină cont de specificitatea fiecărui stat membru.

Pentru că să lași 4% din suprafața agricolă a unei țări cum este România, cu 9,4 milioane de hectare de teren arabil, ar însemna ca aproape 300.000 (376.000 – n.red) de hectare să le lăsăm necultivate. Și nu cred că își permite nimeni la nivel european, la nivel global să lase o astfel de suprafață neproductivă, mai ales a unei țări cum este România, cu un sol atât de fertil. Continuăm discuțiile acestea, luni merg la Consiliul de Miniștri și vom dezbate în continuare acest subiect.

Deci, suntem una dintre țările care susținem să cultivăm fiecare metru pătrat de pământ, astfel încât să putem asigura securitatea alimentară și siguranța aprovizionării cu alimente și pentru alte țări care nu pot produce necesarul de cereale.”


Ne puteți urmări și pe Telegram: https://t.me/RevistaRost


2 comentarii la „UE impune României să lase aproape 400.000 de hectare pârloagă, pentru biodiversitate și peisaj”

  1. Mă intreb,chiar vor să infometeze populația europei?este inconștientă si rea credință să ceri unei țări să nu cultive jumătate din suprafața sa agricolă .Au stiut englezii de ce au iesit din uniune.La conducerea ei sunt persoane cu intenții rele privind supraviețuirea europenilor

Comentariile sunt închise.