Vom avea un bulevard cu numele partizanului Vasile Motrescu? Solicitarea AUR către Primăria Capitalei

Alianța pentru Unirea Românilor (AUR) solicită Primăriei Capitalei să redenumească Bulevardul Kiseleff în Bulevardul Vasile Motrescu, ca un gest cu o puternică încărcătură simbolică și pentru a cinsti memoria rezistenței anticomuniste din România, a anunțat, miercuri, partidul AUR, printr-un comunicat.

„Cu un asemenea exemplu de luptător în fața ochilor, românii pot merge cu spinarea dreaptă la judecata istoriei. Prins pe 18 ianuarie 1958, a fost împușcat pe 29 iulie în același an la închisoarea din Botoșani. Deși a trăit doar 38 de ani, ecoul faptelor lui acoperă întinderea mai multor vieți. A da unui bulevard din București numele lui Vasile Motrescu înseamnă a ridica o stradă la rangul unei efigii de a cărei însemnătate se cuvine să fim conștienți”, a subliniat copreședintele AUR, senatorul Claudiu Târziu.

O cerere oficială în acest sens va fi depusă la Registratura Primăriei Capitalei.

Reamintim că Asociația Centrul pentru Conservarea și Promovarea Culturii Tradiționale Arboroasa din Vicovu de Jos a anunțat, anul trecut, lansarea proiectul memorial de edificare a Muzeului Rezistenței Anticomuniste din Bucovina „Vasile Motrescu”, după cum a relatat atunci RostOnline.

 


Ne puteți urmări și pe Telegram: https://t.me/RevistaRost