Unde e arma din Constanța? Peste 90 de filtre și 300 de efective MAI nu dau de arma furată sâmbătă seara

Un număr de 93 de filtre, în cinci judeţe ale ţării, au fost constituite în ultimele zile, după incidentul de la Centrul 110 Comunicaţii şi Informatică din Mamaia Sat, când un militar care era de pază a fost atacat şi a fost deposedat de arma din dotare şi de un încărcător cu 30 de cartuşe.

Surse guvernamentale au precizat luni că sunt 300 de efective ale Ministerului de Interne implicate în aceste filtre, anunță Agerpres.

Efectivele MAI acţionează în Constanţa şi judeţele învecinate şi nu este exclusă nicio ipoteză în acest caz, au precizat sursele citate.

De asemenea, au fost deschise două dosare penale, unul la Constanţa şi celălalt la Parchetul Militar Bucureşti, în acest caz.

Reamintim că, sâmbătă seara, potrivit unui comunicat transmis de MApN, un militar de la Centrul 110 Comunicaţii şi Informatică din Mamaia Sat a fost atacat prin surprindere, în timp ce executa serviciul de pază în unitate. O persoană neidentificată, cu cagulă şi înarmată cu o armă albă, a intrat prin efracţie în perimetrul unităţii militare, în jurul orei 20,15, şi l-a atacat pe militar, informa sursa citată.

 


Ne puteți urmări și pe Telegram: https://t.me/RevistaRost