Cimitirul Eroilor Români din Basarabia a fost VANDALIZAT. Senatorul Claudiu Târziu (AUR): Condamn în mod categoric acest act barbar, lipsit de orice justificare și revoltător!

Cimitirul Eroilor Români căzuți în Al Doilea Război Mondial de la Fălești, Republica Moldova, a fost vandalizat cu însemne pro-ruse și naziste, anunță ȘtiriTVR.ro.

Potrivit sursei citate, pe cruci și pe troiță au fost desenate svastica, dar și literele Z și V, simbolurile agresiunii Rusiei asupra Ucrainei. Autoritățile de la Chișinău și Ambasada României în Republica Moldova au condamnat aceste acţiuni, iar polițiștii caută făptașii.

„Ambasada condamnă cu fermitate acest act iresponsabil și provocator și își exprimă încrederea că autoritățile competente din Republica Moldova vor lua măsuri ferme și imediate de identificare și tragere la răspundere a făptașilor”, a transmis Ambasada României în Republica Moldova.

În cimitirul de la Fălești sunt înmormântați 299 de eroi căzuți în Al Doilea Război Mondial, notează sursa citată.

Președintele Consiliului Național de Conducere al AUR, senatorul Claudiu Târziu, a condamnat în termeni duri vandalizarea cimitirului, spunând că reprezintă un act barbar.

„Condamn în mod categoric vandalizarea cimitirului din Fălești (Basarabia), în care se află osemintele a peste 300 de eroi români răpuși pe front în cel de-al doilea război mondial.

Este un act barbar, lipsit de orice justificare și revoltător.

Nădăjduiesc că autorii acestei acțiuni provocatoare vor fi grabnic identificați și aduși în fața justiției”, a scris, pe Facebook, președintele Consiliului Național de Conducere al AUR, senatorul Claudiu Târziu

 


Ne puteți urmări și pe Telegram: https://t.me/RevistaRost