Franța emite un „semnal potențial” privind legătura între vaccinul Moderna și inflamația vaselor de sânge

Franța a declanșat o anchetă oficială și lansează un avertisment privind un „semnal potențial” despre legătura între vaccinul Moderna și inflamația vaselor de sânge, anunță publicația L’independent citată de Mișcarea de rezistență.

Potrivit sursei citate, ca parte a supravegherii sporite a vaccinurilor utilizate împotriva Covid-19, a fost înființată o ancheta  pentru a monitoriza în timp real profilul de siguranță al vaccinurilor disponibile în Franța pe baza declarațiilor făcute de profesioniștii din domeniul sănătății, persoanele vaccinate sau familiile acestora.

Rezultatele acestei evaluări au fost prezentate în cadrul comitetului de monitorizare al ANSM (Agenția Națională pentru Siguranța Medicamentului și a Produselor de Sănătate din Franța) cu rețeaua franceză a CRPV (Centrul Regional de FarmacoVigilență) din 14 aprilie 2022.

„De la începutul vaccinării cu vaccinul Spikevax (Moderna), 25.314 de cazuri de efecte adverse au fost analizate de CRPV-urile de raportare. În primul rând, este important de subliniat că rezultatele acestui studiu nu sunt alarmante, având în vedere numărul de cazuri supravegheate.

Totuși, un număr mare de cazuri se referă la reacții locale întârziate care nu sunt grave. Începând cu 8 noiembrie 2021, utilizarea vaccinului Spikevax este limitată la persoanele cu vârsta de 30 de ani și peste. În total, au fost efectuate peste 23.571.000 de injecții până la 7 aprilie 2022.

În urma unei analize a cazurilor de vasculită (inflamația vaselor de sânge), comisia consideră că acesta este un potențial semnal cu vaccinul Spikevax”, notează sursa citată.

Vasculita este o inflamație vasculară sau, mai precis, o inflamație a peretelui vaselor de sânge. Un total de 26 de cazuri de vasculită au fost raportate de la începutul urmăririi. Timpul de debut, precum și mecanismul imuno-inflamator al acestor evenimente nu pot exclude în prezent un rol pentru vaccin. Aceste evenimente vor fi împărtășite la nivel european, anunță autoritățile din Franța.

 

 

 


Ne puteți urmări și pe Telegram: https://t.me/RevistaRost