UPDATE/ Alegeri Franța: Emmanuel Macron, reales preşedinte (estimări)

ACTUALIZARE ORA 22:00

Preşedintele în funcţie, Emmanuel Macron, a fost reales duminică pentru un al doilea mandat în faţa rivalei sale de extremă dreapta Marine Le Pen, conform primelor estimări ale sondajelor la ieşirea de la urne, relatează AFP, citată de Agerpres.

Emmanuel Macron, liberal, a obţinut între 57,6% şi 58,2% din voturi, în faţa candidatei Adunării Naţionale, creditată cu 41,8% până la 42,4% din voturi, potrivit acestor estimări. Absenteismul se situează între 27,8% şi 29,8%.

Știrea inițială:

Aproximativ 48,7 milioane de francezi sunt chemaţi la urne, duminică, pentru a-şi alege preşedintele între Emmanuel Macron şi Marine Le Pen, cei doi candidaţi care au ajuns în turul doi.

Secţiile de votare s-au deschis la ora 08.00 (ora 09.00 – ora României) şi se închid la ora 19.00.

Emmanuel Macron, în vârstă de 44 de ani, s-a clasat pe primul loc în turul înăi (27,85%),în timp ce Marine Le Pen, în vârstă de 53 de ani, s-a clasat cu peste patru puncte procentuale (23,15%) în urma preşedintelui în exerciţiu, anunță News.ro.

În Franţa, Preşedintele Republicii este ales prin vot universal direct, într-un scrutin majoritar uninominal în două tururi, pentru un mandat de cinci ani reînnoit o singură dată.

Știri pe acest subiect:

Alegeri prezidențiale în Franța. Emmanuel Macron și Marine Le Pen se califică în turul al doilea


Ne puteți urmări și pe Telegram: https://t.me/RevistaRost