Act final la Luduș! Francezii de la Tereos au semnat pentru ÎNCHIDEREA fabricii de zahăr, declanșarea concedierii colective a angajaților și demolarea unității, pe piață din 1960

Francezii de la Tereos, cei care dețin fabrica de zahăr de la Luduș, și-au dat acordul pentru închiderea unității, inclusiv pentru concedierea angajaților și demolarea clădirii, ceea ce confirmă că planul anunțat, recent, de ministrul Agriculturii privind salvarea acestei fabrici a fost un eșec.

Gigantul francez Tereos a semnat actul care aprobă închiderea tuturor liniilor de activitate ale fabricii de zahăr de la Luduș, inclusiv liniile de producție, ambalare și logistică, și inițierea, în etape, a procesului de concediere colectivă a angajaților, Consiliul de Administrație fiind împuternicit să stabilească graficul de închidere și concediere, anunță Profit.ro.

Consiliul a fost împuternicit și să valorice/transfere activele fabricii, inclusiv prin dezasamblări sau demolări, notează sursa citată.

Primarul Ludușului, Ioan Cristian Moldovan, susține că cele 25 de hectare de teren ce vor fi scoase la vânzare de proprietarii francezi după demolarea clădirilor vor avea o destinație exclusiv industrială, nu rezidențială sau comercială.

Despre închiderea fabricii de zahăr de la Luduș, RostOnline a mai scris aici. La momentul respectiv, ministrul Agriculturii, Adrian Chesnoiu, anunța Ministerul Agriculturii a fost mandatat să depună toate diligenţele necesare pentru menţinerea activităţii fabricii de zahăr de la Luduş, în vederea păstrării locurilor de muncă şi sprijinirii fermierilor din zonă.

Construcția fabricii de zahăr de la Luduș a început în anul 1958, iar în vara anului 1960 a intrat în producție. În perioada de glorie, fabrica de la Luduș avea 1.200 de angajați și o capacitate de prelucrare a sfeclei de 2.500 tone pe zi.

Înainte de 1989, în România existau 33 de fabrici de zahăr, acum mai există doar una, fabrica Agrana, cu două sucursale, la Roman și la Buzău.

 

 


Ne puteți urmări și pe Telegram: https://t.me/RevistaRost


2 comentarii la „Act final la Luduș! Francezii de la Tereos au semnat pentru ÎNCHIDEREA fabricii de zahăr, declanșarea concedierii colective a angajaților și demolarea unității, pe piață din 1960”

  1. Continua jalea si tradarea. Putzin si nu va mai fi nimic, poate nici noi!

  2. Cine mai are nevoie de zahar românesc cind totul trebuie importat din UE ? România a devenit o colonie bananiera pt oricine vrea s-o joace la ruleta afacerilor dubioase si distrugatoare .

Comentariile sunt închise.