Eurovision 2022. Succes, Moldova, „vamos a la playa”, România!

Eurovisionul are haine noi și colorate în acest an, fiind ediția în care se pare că va străluci Estul în port popular, care fluieră voios, o pauză binemeritată de la mesajele progresiste de anii trecuți, scrie jurnalistul Ciprian Apetrei.

„România propune un artist cu nume imposibil, WRS. Nu este acronimul une firme de pază, ci numele de scenă al unui dansator din Buzău, care a fost remarcat de Smiley. Piesa, cu ritm de discotecă din anii ’90, se numește simplu Llámame. Versurile sunt în engleză, cu accent spaniol, dar refrenul, de o mare profunzime, este în spaniolă:  Hola, mi bebébé/Hola, mi bebébé/ Llámame, llámame/Llámame, llámame. Cred că se califică și la Nobel.

Moldova vine cu o bijuterie de cântec, pe care l-am fi putut susține și noi. Este un mesaj unionist superb, cu trenul București-Chișinău care merge „de acasă până acasă”. O piesă minunată, cu ritm și pricepere instrumentală. Nu îmi dau seama dacă mesajul lor, care nu are sens pentru publicul nevorbitor de romana, poate fi un dezavantaj pentru melodie. Este, oricum, un fel festiv de a ieși în lume la braț, ca o singură țară, așa cum este România, încă împărțită în două.  Pe lângă acest cântec, prezența lui Ricky Martin din Buzău este într-un fel. Nepotrivit. Tare nepotrivit.

Eurovision cu bine și voie bună. Felicitări, Ucraina, success, Moldova, vamos a la playa România!”, scrie jusnalistul Ciprian Apetrei, potrivit Actualitatea pravoveană.ro.

Piesa care va reprezenta România la Eurovision:

Piesa care va reprezenta R. Moldova la Eurovision:

Raluca Oanță

About Raluca Oanță

Jurnalist cu peste 10 ani de experiență. A lucrat în presa scrisă și în televiziune. A absolvit Facultatea de Sociologie din cadrul Universității București; ulterior, a urmat un master de Antropologie și Dezvoltare Comunitară.

Ne puteți urmări și pe Telegram: https://t.me/RevistaRost


Un comentariu la „Eurovision 2022. Succes, Moldova, „vamos a la playa”, România!”

  1. Dacă la „vopsitul” ăla de la Buzău am înjurat,ascultându-i pe românii de peste Prut am lăcrimat istantaneu!Asta e diferența.

Comentariile sunt închise.