Focar de meningită în comunitatea homosexuală din Florida

Oficialitățile sanitare au recomandat miercuri ca bărbaţii din Florida care întreţin relaţii sexuale cu alţi bărbaţi să primească un vaccin împotriva meningitei, după ceea ce Centrul pentru Controlul şi Prevenirea Bolilor (CDC) a catalogat ca fiind „unul dintre cele mai grave focare de boală meningococică în rândul bărbaţilor homosexuali şi bisexuali din istoria SUA”.

CDC a anunțat că, în Florida, s-au înregistrat cel puțin 24 de cazuri de meningită între care și șapte decese în rândul bărbaților homosexuali și bisexuali.

De asemenea, CDC a recomandat ca bărbații homosexuali și bisexuali care plănuiesc să călătorească în Florida să-și discute cu medicul de familie despre administrarea vaccinului.

Din cauza focarului din Florida și a numărului de evenimente Pride care vor avea loc în tot statul în săptămânile următoare, este important ca bărbații homosexuali și bisexuali care locuiesc în Florida să fie vaccinați, iar cei care călătoresc în Florida să discute cu medicul de familie despre vaccinarea împotriva meningitei”, a declarat José Romero, directorul Centrului Național de Imunizare și Boli Respiratorii.

Boala meningococică este cauzată de o bacterie, iar când mucoasa creierului și măduvei spinării se infectează, se numește meningită. Boala meningococică se prezintă de obicei ca o infecție de meningită sau o infecție a sângelui la aproximativ trei până la șapte zile după expunere, conform CDC.

Ambele sunt grave și pot fi mortale. Meningita meningococică este atunci când „țesutul care acoperă creierul și măduva spinării” se infectează și se umflă. Simptomele includ, de obicei, febră, dureri de cap și înțepenire a gâtului și uneori pot include greață, vărsături și confuzie. Infecția prin meningococ afectează pereții vaselor de sânge și provoacă sângerare în piele și organe. Simptomele posibile includ febră, frisoane, oboseală, vărsături și diaree, mâini și picioare reci, dureri severe, respirație rapidă și o erupție violet închis. Boala meningococică poate fi tratată cu antibiotice, dar tratamentul trebuie să înceapă imediat după debutul simptomelor, spune CDC, deoarece mortalitatea este între 10% și 20%.

Sursa: CBS News


Ne puteți urmări și pe Telegram: https://t.me/RevistaRost