Fără precedent! Deși în Gorj există resurse pentru 80-100 de ani, CO Oltenia a ajuns să cumpăre cărbune de la carierele private

Complexul Energetic Oltenia se confruntă cu o situație fără precedent, luând în calcul să cumpere cărbune de la carierele private din Gorj, în contextul în care exploatarea de la Roșia este blocată în instanță, iar managementul societății este afectat de imixtiunea politicului.

Informația a fost dată publicității, la Radio Infinit, de președintele Federației Naționale a Muncii, Constantin Crețan.

Acesta a afirmat că deși în Oltenia există resurse pentru încă 80-100 de ani, CO Oltenia a ajuns în situația în care să cumpere cărbune de la carierele private în Gorj.

Potrivit liderului de sindicat, carierele private au un preț mult mai mic decât cel practicat de CO Oltenia.

La această situație, subliniază Constantin Crețan, s-a ajuns deoarece s-a urmărit distrugerea sistemului energetic, la acest plan fiind părtaș și actualul ministru. Intenția este ca CO Oltenia să se transforme în mai multe SRL-uri, „în funcție de interesele unora”, explică Constantin Crețan.

Raluca Oanță

About Raluca Oanță

Jurnalist cu peste 10 ani de experiență. A lucrat în presa scrisă și în televiziune. A absolvit Facultatea de Sociologie din cadrul Universității București; ulterior, a urmat un master de Antropologie și Dezvoltare Comunitară.

Ne puteți urmări și pe Telegram: https://t.me/RevistaRost