Chipsuri din făină de insecte, pe rafturile magazinelor din Italia: Fiecare tip are propria sa aromă

În magazinele din Italia au început să se comercializeze chipsuri făcute cu făină din insecte, compania producătoare promovând intens consumul de insecte, despre care spune că sunt gustoase și surse de proteine, anunță Corriere della Sera, citată de Gazata Românească.

Chipsurile sunt produse de compania Fucibo și sunt vândute în unele supermarketuri din provincia Brescia, precum și în piețele din Alto Mantovano.

După cum se menționează pe ambalajele expuse în supermarketuri, chipsurile conțin făină de porumb, făină de linte (15%), 10% larve de Tenebrio molitor (larve de făină galbenă) sub formă de pudră, ulei de floarea-soarelui, arome naturale și sare.

Compania producătoare promovează intens valoarea nutritivă a acestui tip de chipsuri:

„Insectele sunt o sursă de proteine complete, fier, vitamine. De asemenea, sunt incredibil de durabile, deoarece necesită mai puțină apă, mai puțină hrană și mai puțin sol decât creșterea tradițională a animalelor (bovine, porcine, ovine, păsări de curte). Aceste chipsuri sunt fabricate în Italia cu cele mai bune materii prime și fără a face compromisuri în ceea ce privește calitatea, și sunt singurele cu făină de insecte autorizate de Comunitatea Europeană”, a transmis Fucibo.

Chipsurile sunt produse în două variante, respectiv cu brânză și cu aromă de pizza.


Ne puteți urmări și pe Telegram: https://t.me/RevistaRost