Suedia: Stânga progresistă pleacă acasă. Rezultatele finale confirmă VICTORIA coaliției de dreapta la agererile parlamentare

Rezultatele finale ale alegerilor parlamentare de la sfârşitul săptămânii trecute din Suedia confirmă victoria la limită a coaliţiei de dreapta, care a obţinut 176 de locuri în legislativ, comparativ cu 173 pentru blocul condus de social-democraţi.

Prezenţa la vot la scrutinul de la 11 septembrie a fost de 84%.

Blocul de dreapta este condus de Ulf Kristersson, de la Partidul Moderat. Formaţiunea care a obţinut cele mai multe voturi din coaliţie a fost Partidul Democraţii Suedezi,  care a primit 20,54% din sufragii, reprezentând 73 de mandate, anunță Digi24.

Cele mai multe voturi le-a obţinut, totuşi, Partidul Social Democrat, 30,33% – 107 mandate. Însă procentul nu a fost suficient pentru o victorie a coaliţiei sale.

De altfel, premierul social-democrat al Suediei, Magdalena Andersson, şi-a oficializat joi, 15 septembrie, demisia, anunţată cu o zi înainte după ce a recunoscut înfrângerea blocului de centru-stânga în alegerile legislative de duminică, potrivit Agerpres.


Ne puteți urmări și pe Telegram: https://t.me/RevistaRost