EXCLUSIVITATE. Senator Rodica Boancă, de Ziua Națională: CRED în România așa cum cred seara la culcare că dimineața soarele va răsări iarăși, deși întunericul nopții nu îți dă mari speranțe

Cu ocazia Zilei Naționale a României, pe care o sărbătorim la 1 Decembrie, ne-am propus să aflăm care sunt argumentele românilor care nu și-au pierdut nădejdea în dăinuirea României.

Am întrebat personalități marcante, scriitori, economiști, politicieni, jurnaliști și artiști, „De ce cred în România”.  Astăzi, vă prezentăm răspunsul primit de la doamna senator Rodica Boancă (AUR). Redacția Rost

Senator Rodica Boancă (AUR):

„De ce cred în România? În primul rând, cred în România pentru că încă mai cred în Dumnezeu, deși societatea vândută ambasadelor dorește ca acest subiect să devină unul tabu, iar Dumnezeu sunt sigură că a avut un plan bine pus la punct din moment ce ne-a hărăzit nouă și nu altora să ne naștem pe aceste meleaguri pline de bucurie și totodată de încercări. Deci cred în România pentru că nu vreau să-l dezamăgesc pe Dumnezeu.

Mai cred în România pentru că încă mai pot să spun doină, dor, colindă, mărțișor, nădejde sau alte câteva sute de cuvinte pur românești, și să știu că nu mă poate înțelege decât un confrate de-al meu. Cred în România așa cum cred seara la culcare că dimineața soarele va răsări iarăși, deși întunericul nopții nu îți dă mari speranțe.

Și mai cred în România pentru că nu sunt o lașă și este de datoria mea să spun cu tărie și mândri, pe orice meridian m-aș afla, faptul că am avut noroc să mă nasc româncă!”

Pe același subiect:

EXCLUSIVITATE. Prințul Șerban Dimitrie Sturdza, declarație de dragoste, de Ziua Națională: CRED într-o Românie demnă și suverană!


Ne puteți urmări și pe Telegram: https://t.me/RevistaRost


Un comentariu la „EXCLUSIVITATE. Senator Rodica Boancă, de Ziua Națională: CRED în România așa cum cred seara la culcare că dimineața soarele va răsări iarăși, deși întunericul nopții nu îți dă mari speranțe”

  1. “Se pare că așa am fost învățați să catalogăm astăzi creștinul bun: “un membru cinstit și de nădejde al societății”. Nu există nici o îndoială că a fi bun și onest sunt roadele vieții creștine. Dar, oare, Hristos a venit în lume să ne facă buni și cinstiți? Dacă acesta era scopul venirii lui Hristos, atunci nu era nevoie ca El să intre fizic în această lume.

    Misiunea Creștinismului nu este doar de a mă face un cetățean bun și cinstit, ci de a mă face rege și preot al lui Dumnezeu, lucru pe care cei din afara Creștinismului nu îl pot înțelege.

    Găsiți aici vreun indiciu că asta ar însemna materialism și bogății pământești și bănești? Nu.

    De aceea, creștinii care susțin și formează partide politice creștine, indiferent dacă înțeleg lucrurile acestea sau nu, cad în aceeași capcană ca și evreii. Ei se comportă ca oamenii Vechiului Testament.

    “Iar voi ungere aveți de la Cel Sfânt și știți toate.” (1 Ioan 2, 20). Ce trebuie să știm? Trebuie să osebim amăgirea lumii, meșteșugul diavolului și capcanele propriului nostru sine, astfel încât, vigilenți fiind, să vedem calea limpede către câștigul nostru duhovnicesc.

Comentariile sunt închise.