Deutsche Welle: Vaccinul anti-covid şi posibilele daune asupra sănătăţii/ Reportaj cutremurător despre pacienții afectați de vaccin (VIDEO)

O echipă a Spitalului Universitar Marburg cercetează afecţiunile pe termen lung declanşate de vaccinul anti-covid. Numărul pacienţilor care suferă de aşa-numitul „Sindrom PostVac” este mare iar cercetările sunt la început, notează publicația Deutsche Welle în limba română.

Potrivit sursei citate, deşi Organizația Mondială a Sănătății (OMS) a recunoscut oficial această afecţiune, unii medici nu-i iau în serios pe cei care acuză simptome ciudate după vaccin. „Spuneau că sunt nebun”, povesteşte un pacient.

Alexander Reis și Vera Rierder sunt doi tineri care au probleme de sănătate, de când au făcut vaccinul anti-covid.

Cei doi se confruntă se confruntă cu o varietate de simptome, care le îngreunează viața.

Alexander este la prima vizită medicală la Marburg. A așteptat 8 luni să primească programare. Centrul este literalmente asaltat de persoane afectate.

Vera Rierder: Este a treia oară când vin aici, ca să aflu cum s-au modificat valorile sângelui, dacă s-au îmbunătățit în urma medicamentelor. Tu ce probleme ai?

Alexander Reis: Epuizarea este cea mai mare problemă a mea.

Vera Rierder: Eu am în continuare probleme neurologice, mâna și sistemul nervos periferic și sistemul imunitar. Mâna nu are nici acum poziția corectă. Au făcut o biopsie a țesului nervos. Sunt leziuni ale nervilor.

Alexander Reis: Înainte (de vaccin- n.red) erai sănătoasă?

Vera Rierder: Înainte nu aveam nimic, în niciun caz asemenea probleme.

Alexander Reis: După vaccin, am avut ceva, nu era clar ce. După 5 zile, au apărut tulburări de vedere, amețeală și dureri de cap. Am fost la oftalmologie și au constatat o congestie, adică stadiul preliminar al trombozei vaselor oculare. Au stabilit legătura cu administrarea vaccinului.

În lunile care au urmat- a trecut un an- am avut diverse neplăceri, amețeală și tahicardie, dar și tulburări de natură neurologică. Nu m-a crezut nimeni. Spuneau că sunt bolnav psihic.

Vera Rierder: Aceste leziuni ale nervilor au fost constatate în urma unei biopsii. Doresc ca pacienților să li se facă investigații, nu să fie pus totul pe seama psihicului.

Motivele sindromului postvaccinal nu sunt clare. Medicii spun că e nevoie de mult timp pentru investigarea acestor afecțiuni.

La doi ani de la startul vaccinării, studiile clinice privind cauza tratarea efectelor adeverse ale vaccinului încă lipsesc. Între timp, sindromul post-vaccinal a fost recunoscut oficial ca afecțiune medicală, inclusiv de OMS, notează sursa citată.


Ne puteți urmări și pe Telegram: https://t.me/RevistaRost