Fosta senatoare USR, Florina Presadă, a preluat conducerea ACCEPT România, asociație care promovează drepturile homosexualilor

Fosta senatoare USR, Florina Presadă, a anunțat, pe Facebook, că a preluat conducerea Asociației Accept România.

„Rămânem împreună ca și până acum. Trebuie să facem din România un stat drept pentru toți cetățenii ei, iar pentru acest lucru este nevoie de fiecare dintre noi”, a scris, pe Facebook, Florina Presadă.

Informația a fost anunțată și de Accept România:

„Începând din această toamnă, Florina Presadă a preluat rolul de directoare executivă a Asociației Accept. (…)

Florina Presadă s-a dovedit a fi o aliată constantă a comunității LGBTQIA+ de-a lungul timpului. Florina a luptat pentru drepturile persoanelor queer din România atât de la tribuna Parlamentului, în calitate de senatoare, cât și în stradă, la numeroase proteste și marșuri. Din decembrie 2021, Florina Presadă s-a alăturat echipei ACCEPT, în cadrul unui proiect ce urmărește accelerarea implementării deciziilor CEDO privind drepturile persoanelor LGBTQIA+ în România. În prezent coordonează echipa ACCEPT în toate demersurile și proiectele pe care le avem în derulare.”

Florina Presadă a demisionat din USR anul trecut.

Potrivit site-ului oficial, Asociaţia ACCEPT este prima organizaţie neguvernamentală de drepturile omului din România care apară şi promovează drepturile LGBT (lesbiene, gay, bisexuali, persoane transgender) la nivel naţional.


Ne puteți urmări și pe Telegram: https://t.me/RevistaRost