Arestarea lui Donald Trump este un act de răzbunare al stângii radicale americane

Ieri, 4 aprilie 2023, Donald Trump, fostul președinte al SUA, a fost arestat în New York, fiind acuzat de inginerii financiare. Mai exact, actul de acuzare spune că Trump ar fi plătit sume de bani unui număr de persoane pentru a le cumpăra tăcerea, tranzacțiile respective fiind făcute prin intermediari. Apoi Trump ar fi plătit intermediarii cu cecuri de la compania sa, tranzacțiile fiind marcate în contabilitate ca fiind cheltuieli de afaceri.

Să zicem că așa este. Să zicem că Trump e vinovat.

Problema e că în America ingineriile financiare nu sunt pedepsite cu închisoarea, nici măcar nu se ajunge a fi judecate în sălile de judecată. Tot timpul se ajunge la o înțelegere între procuratură și cei acuzați, aceștia din urmă plătind o amendă și cam asta e totul, de cele mai multe ori infracțiunile respective nefiind nici măcar catalogate a fi de natură penală, ci civilă.

De exemplu, în 2020 banca americană Wells Fargo a plătit o amendă de 3 miliarde de dolari pentru a-și rezolva potențiala răspundere penală și civilă pentru că între 2002 și 2016 a făcut presiuni asupra angajaților pentru ca aceștia să îndeplinească obiective de vânzări nerealiste, lucru care a determinat mii de angajați nu doar să facă presiuni asupra clienților pentru ca aceștia să-și deschidă conturi bancare sau să aplice pentru linii de credit sau alte produse financiare de care nu aveau nevoie, ci chiar au deschis conturi, linii de credit fără consimțământul clienților, adesea prin crearea de înregistrări false sau prin utilizarea abuzivă a identităților acestora. Chestii grave care au fost rezolvate rapid la masa de negocieri.

Ca să nu mai amintim de situația de după marea recesiune din 2008, atunci când practic toate marile bănci americane au ajuns la înțelegeri cu procuratura, au plătit amenzi de miliarde de dolari și absolut toate practicile financiare ilegale ale acestora au fost uitate.

Bank of America, a doua cea mai mare bancă americană, a plătit o amendă de peste 16 miliarde de dolari pentru a-i fi uitate fraudele financiare. JP Morgan Chase, cea mai mare bancă americană, a plătit o amendă de 13 miliarde de dolari pentru acuzații similare. Chestii grave soldate cu milioane de victime.

Și exemplele ar putea continua.

Dar iată că nici măcar o persoană nu a fost arestată, amprentată, plimbată prin fața camerelor de luat vederi. Totul s-a negociat și s-a rezolvat în spatele ușilor închise.

De aceea e clar că tot ce se întâmplă acum cu Trump este o acțiune politică a stângii americane, nicidecum o acțiune judiciară. Nu foarte lume știe că în SUA procurorul general din fiecare stat, procurorii șefi din județe, judecătorii de la Curțile Supreme ale statelor etc. sunt aleși prin vot. Lucru valabil și în cazul lui Alvin Bragg, procurorul șef al districtului New York din statul american New York. Acesta a fost ales în funcție cu ajutorul substanțial al lui George Soros, eminența cenușie din spatele stângii radicale cu tentaculele întinse în toată lumea.

Același procuror care lasă în libertate infractori periculoși, e extrem de ocupat în a-l aresta pe Trump pentru așa zise crime financiare fără nici un fel de victime colaterale.

Cam așa a ajuns justiția în SUA, cine are bani cumpără procurorii.

Dragoș Doran

About Dragoș Doran

Alături de Dreapta creștină și de Rost încă de la începuturi. Autodidact în ale scrisului.

Ne puteți urmări și pe Telegram: https://t.me/RevistaRost