Banca Națională a României pregătește moneda RON digitală

În timp ce orice îngrijorare privind dispariția banilor fizici este etichetată ca o teorie a conspirației, iată că noi informații oficiale confirmă trecerea treptată la bani digitali.

Nu a trecut mult de când a fost dată legea privind limitarea plăților în numerar, că dinspre Banca Națională a României (BNR) este lansat un anunț privind o viitoare monedă RON digitală.

Csaba Balint, membru în consiliul de administrație al BNR, a anunțat că noua monedă digitală se află încă la nivel de proiect, notează wall-street.

„Cred că în cazul României încă avem nevoie de cash, iar acesta va rămâne: este vorba despre încredere și obiceiuri. Foarte mulți români primesc încă salariul și pensia cash, în plic. Nu văd niciun sens să schimbăm radical acest lucru. În ceea ce privește propunerea Guvernului legată de limitarea plăților în numerar, într-adevăr, acolo este o altă intenție, fiind legată de limitarea evaziunii fiscale”, a declarat Csaba Balint.

De altfel și Banca Centrală Europeană (BCE) a anunțat recent, că în următorii doi ani va lucra la finalizarea regulamentelor în ceea ce privește lansarea unui euro digital.


Ne puteți urmări și pe Telegram: https://t.me/RevistaRost