Omul, înlocuit de robot? Băncile americane ÎNCHID sute de sucursale și CONCEDIAZĂ zeci de mii de angajați, pe măsură ce serviciile bancare digitale se extind

Băncile americane au închis doar în prima săptămână din octombrie peste 50 de sucursale și au concediat mii de angajați, în încercarea de a-și optimiza costurile, pe măsură ce adoptarea serviciilor bancare digitale crește, scrie presa internațională.

Bank of America a desființat 21 de sucursale în prima săptămână a lunii octombrie, potrivit unui buletin publicat de Office of the Controller of the Currency (OCC). Bank of America a declarat că intenționează să își reducă numărul total de sucursale cu ajutorul serviciilor bancare digitale, notează Adevărul.

Recent, în timpul raportărilor trimestriale ale Bank of America, CEO-ul Brian Moynihan le-a spus analiștilor că numărul de angajați  a trecut de la aproximativ 100.000 la aproximativ 60.000 și „continuă să scadă” pe măsură ce adoptarea serviciilor bancare digitale crește.

Wells Fargo a închis 15, în timp ce US Bank și JP Morgan Chase au raportat că au închis nouă și, respectiv, trei. În total, aproximativ 54 de locații fie s-au închis, fie au fost programate să se închidă între 1 octombrie și 7 octombrie, potrivit presei internaționale.

BofA, a doua cea mai mare bancă din SUA, cu sediul în Charlotte, Carolina de Nord, a solicitat permisiunea Biroului Controlorului Monedei pentru a închide sucursalele, care se întind de la coastă la coastă, potrivit celui mai recent buletin săptămânal al OCC. Cererile au fost depuse la autoritatea de reglementare pe 5 octombrie.

Șapte dintre închiderile anticipate vor afecta sucursalele din California, inclusiv trei în zona Golfului San Francisco. Sunt programate trei închideri de sucursale atât pentru New York, cât și pentru Connecticut. Birourile din Pennsylvania, New Jersey, Texas, Oregon, Wisconsin și Florida sunt, de asemenea, programate să fie închise.

40.000 de angajați au fost deja concediați

La o conferință din industrie de la începutul acestui an, Aron Levine, președintele companiei Preferred Banking, a declarat că va exista o reducere netă a sucursalelor, efectuată în trepte.

Avem o strategie de identificare a zonelor în care putem închide două, deschide una”, a spus Levine.

 

 


Ne puteți urmări și pe Telegram: https://t.me/RevistaRost