Emmanuel Macron, președintele Franței: „Terorismul islamic” este în creștere în Europa. Toate țările sunt în pericol

Președintele Franței, Emmanuel Macron, a avertizat, marți, că „terorismul islamic” este în creștere în Europa, toate țările fiind în pericol.

Declarația a fost făcută, marți, la Tirana, unde președintele Franței a participat la summitul „Procesul de la Berlin”.

Avertismentul lui Macron a fost lansat după atentatul de la Bruxelles, în urma căruia au murit doi cetățeni suedezi.

„Am văzut-o din nou la Bruxelles. Toate statele europene sunt vulnerabile și există într-adevăr o activare a terorismului islamic”, a declarat Emmanuel Macron, după întâlnirea cu premierul albanez Edi Rama, la Tirana, transmite Reuters.

De altfel, Franța a decis să ridice nivelului de alertă la gradul cel mai înalt, „urgență atentat”, pe întreg teritoriul francez.

Nivelul „urgență atentat” reprezintă un apel la vigilență adresat instituțiilor franceze și populației și permite consolidarea dispozitivelor de militari ai operațiunii „Sentinelle”, pentru a sprijini poliția și jandarmeria în protejarea cetățenilor, explică MAE român.

Acesta implică autoritățile centrale, autoritățile locale, operatorii publici și privați, precum și cetățenii, într-o atitudine de vigilență, prevenire și protecție.

 


Ne puteți urmări și pe Telegram: https://t.me/RevistaRost


Un comentariu la „Emmanuel Macron, președintele Franței: „Terorismul islamic” este în creștere în Europa. Toate țările sunt în pericol”

  1. Toate țările sunt în pericol? Pericolul este pentru cele care au avut colonii. Dupa ce le-au furat acum platesc nota de plata.

Comentariile sunt închise.