Sensibilitatea Israelului atunci când i se atrage atenția că ce plănuiesc să facă în Fâșia Gaza înseamnă genocid

Gaza este o enclavă palestiniană unde trăiesc aproximativ 2,3 milioane de locuitori guvernată de organizația islamistă Hamas. Practic e o pușcărie în aer liber, un lagăr, având în vedere zidurile construite de Israel pentru a limita libertatea de mișcare a localnicilor în afara enclavei.

Conform guvernului american, Hamas are între 20.000 și 25.000 de membri.

Hamas este creația Israelului

Într-o anumită măsură, organizația islamistă a cărei aripă militantă a bombardat Israelul în ultimele săptămâni trebuie să mulțumească statului evreu pentru existența sa. Hamas s-a lansat în 1988 în Gaza la momentul primei intifade, sau revoltă, cu o cartă acum infamă pentru antisemitismul său și refuzul său de a accepta existența statului israelian. Dar cu mai bine de un deceniu înainte, autoritățile israeliene au permis în mod activ ascensiunea acesteia„. (Washington Post, 30 iulie 2014)

Lucru de altfel recunoscut. Într-un interviu acordat cotidianului american Wall Street Journal în 2009, un oficial israelian declara:

Retrospectiv, cred că am făcut o greșeală. Dar la momentul respectiv nimeni nu s-a gândit la posibilele rezultate”.

Israelul a pus umărul la crearea și dezvoltarea Hamas pentru a dezbina comunitatea palestiniană care, la vremea respectivă, era reprezentantă de Organizația pentru Eliberarea Palestinei a lui Yasser Arafat.

Amos Yadlin, șeful serviciului de informații al armatei israeliene chiar a declarat în 2007 că „Israelul ar fi fericit dacă Hamas ar prelua puterea în Gaza pentru că IDF ar putea apoi să trateze Gaza ca un stat ostil”.

Suportul Israelului pentru Hamas nu s-a oprit nici o clipă. Iată ce declara Benjamin Netanyahu, premierul Israelului, în 2019, la o ședință a conducerii Likud, partidul pe care îl conduce:

Oricine dorește să zădărnicească înființarea unui stat palestinian trebuie să sprijine consolidarea Hamas și transferul de bani către Hamas. Aceasta face parte din strategia noastră – de a izola palestinienii din Gaza de palestinienii din Cisiordania”. (Ha’aretz, 10 octombrie 2023)

Înainte de atacul din 7 octombrie 2023 Israelul a fost avertizat în mod repetat că Hamas plănuiește ceva serios

Conform CNN, Israelul a fost avertizat de trei ori de serviciile de informații americane. Prima oară în 28 septembrie, cu 10 zile înainte de atacul Hamas. A doua oară în 5 octombrie, cu două zile înainte de atac, și a treia oară în 6 octombrie, cu o zi înainte de atac.

De asemenea, Egiptul a atenționat Israelul cu trei zile înainte de atac.

Administrația lui Benjamin Netanyahu nu a făcut nimic pentru a preîntâmpina atacul, dar după atac s-a arătat surprinsă. Corect ar fi să spună că i-a surprins amploarea atacului, nu atacul în sine.

În ziua fatidică de 7 octombrie 2023 Hamas declanșează atacul care a „surpins” Mossadul și armata israeliană. Amploarea atacului și numărul de victime în rândul evreilor a reușit unificarea vocilor din Israel. De la stânga la dreapta, la unison, toți spun acum același lucru, Gaza trebuie distrusă, populația trebuie exterminată.

Isaac Herzog, președintele Israelului, stânga: „Noi respectăm legile internaționale. Fără discuție. Este o întreagă națiune care e responsabilă. Nu e adevărat că populația civilă nu a știut, că nu a fost implicată. Ei se puteau răscula, puteau să lupte împotriva acelui regim diavolesc care a preluat puterea în Gaza printr-o lovitură de stat. Suntem în război, ne apărăm căminele. Și vom lupta până le vom rupe spatele.

Benjamin Netanyahu, premierul Israelului, dreapta: „Atacurile aeriene asupra Gaza sunt doar începutul. Ce va face Israelul în continuare va rezona peste generații„.

Yoav Gallant, ministrul israelian al Apărării, extrema dreaptă, cel care a ordonat asediul total al fâșiei Gaza și întreruperea alimentarii cu apă, mâncare, medicamente și combustibil: „Gaza nu va mai fi cum a fost. Vom elimina totul. Nu contează că va dura zile, săptămâni sau luni.

Ariel Kallner, membru al Knessetului din partea Likud, partidul lui Netanyahu: „Acum trebuie să avem un singur scop. o a doua Nakba ce va face ca Nakba din 1948 să pară o jucărie.

Nakba, sau Catastrofa Palestinei, e acțiunea din 1948, anul în care a luat ființă statul Israel, prin care milioane de palestinieni au fost izgoniți din casele lor de către coloniștii evrei cu ajutorul forțelor armate israeliene. Rezultatul a fost distrugerea societății palestiniene și strămutarea permanentă a majorității arabilor palestinieni în tabere de refugiați.

Declarații clare care arată intenția Israelului de a rade Gaza de pe fața pamântului, fără a face vreo distincție între cei 25.000 de membri ai Hamas și populația civilă din Gaza care se ridică la aproximativ 2,3 milioane de locuitori.

Iată ce a spus Naftali Bennett, fost premier al Israelului, în direct la Sky News, post de știri britanic, în momentul în care a fost întrebat despre civilii din Gaza:

Pe bune? Chiar mă întrebați despre civilii palestinieni? Ce e in neregulă cu dvs? Acum ne luptăm cu naziștii. Dacă Hamas folosește pe cineva ca scut uman, aceasta este responsabilitatea lor.

Reacțiile negative la planurile Israelului nu au întârziat să apară. CNN, canalul de știri american, a acuzat Israelul de „crime de război” pentru măsurile luate de statul evreu împotriva cetățenilor din Gaza.

Zilele trecute Gustavo Petro, președintele Columbiei apropo de declarațiile ministrului israelian al apărării, Yoav Gallant, care a ordonat asediul total asupra Gazei, lăsând palestinienii fără electricitate, apă, hrană și combustibil și spunând că se luptă cu „animalele umane”, a scris următoarele pe Twitter:

Așa spuneau naziștii despre evrei. Națiunile democrate nu pot permite nazismului să revină în politica internațională. Israelienii și palestinienii sunt ființe umane supuse dreptului internațional. Acest discurs de ură, dacă va continua, va aduce doar un nou Holocaust.

O declarație conformă cu realitatea, pentru că acțiunile pe care le plănuiește Israelul împotriva palestinienilor din Gaza sunt identice cu cele pe care le-au pus în practică naziștii față de evrei în timpul celui de-al Doilea Război Mondial.

Autoritățile israeliene au luat foc. Ambasadoarea Columbiei în Israel, Margarita Manjarrez, a fost convocată la Ministerul de Externe al Israelului unde i s-a comunicat că „declarațiile președintelui columbian au fost primite cu uimire în Israel având în vedere atacul terorist sălbatic al teroriștilor Hamas, care au ucis peste 1.300 de israelieni și au răpit peste 150„.

Israelul condamnă declarațiile președintelui care reflectă sprijinul pentru atrocitățile comise de teroriștii Hamas, alimentează antisemitismul, afectează reprezentanții statului Israel și amenință pacea comunității evreiești din Columbia„.

O poziție similară a avut ambasada SUA din Columbia:

Suntem profund îngrijorați să-l vedem pe președintele columbian Gustavo Petro comparând guvernul israelian cu regimul criminal al lui Hitler. Condamnăm cu tărie declarațiile sale și îi cerem să condamne Hamas, o organizație desemnată ca grup terorist, pentru uciderea fără milă a bărbaților, femeilor și copiilor israelieni”.

Israelul e foarte sensibil când cineva îndrăznește să spună cu voce tare ceva ce e evident pentru majoritatea. Pentru că atunci când autoritățile de la vârful Israelului, respectiv președintele, primul ministru și ministrul apărării, declară la unison că vor să șteargă Gaza de pe hartă fără a face nici o diferență între cei 25.000 de membrii ai Hamas și restul populației până la 2,3 milioane de locuitori, exact asta transmit. Că intenționează să extermine populația palestiniană. Iar asta înseamnă genocid. Adică exact ce au făcut naziștii.


Ne puteți urmări și pe Telegram: https://t.me/RevistaRost


Un comentariu la „Sensibilitatea Israelului atunci când i se atrage atenția că ce plănuiesc să facă în Fâșia Gaza înseamnă genocid”

  1. Nimic , nou sub ” CAPITANUL SOARE ” , daca urmaresti declaratiile ” alesilor ” din Israel , sunt pe undeva copiate si reactulizate cu declaratiile lui Hitler si a guvernului nazist la vremea aceea privind invadarea Cehoslovaciei , pe baza ” motivatiei anexarii etnice a Moraviei ” prin populatia germana locala . Dar asa este in ” TENIS ” , vorba lui Toma Caragiu ” AVANTAJ SERVICIU ” . Acum mai nou sa foloseste , tot mai des termenul ” HOLOCAUST nazist ” , dar cine il pune in practica si unde , vedem cu totii prin asa zisele canale de stirii mediatice ” PRO -ISRAEL ” , finantate de propaganda sionista , cu ” ACTIONARII MAJORITARI in toate aceste ” televiziuni de informare nationale si internationale ” de origine evreiasca .
    Dar ramane de vazut , cum s-a intmplat cu Hitler sa nu se intample si cu altii .ISTORIA ESTE O INFORMATIE UNIVERSALA CARE SE REPETA MEREU CAND PE TERMEN SCURT CAND PE TERMEN LUN depinde cum FIECARE CETATEAN, GRUP , POPOR o intelege ” dupa patima , pregatirea si gandirea sa „

Comentariile sunt închise.