Protest inedit în Franța. Fermierii au aruncat cu bălegar și fructe stricate în parcărilor supermarketurilor și în fața primăriilor

După Germania și România, fermierii au început să protesteze și în Franța, un protest masiv având loc marți, 16 ianuarie, în orașul Toulouse din sud- vestul țării.

Supărați din cauza creșterilor taxelor și contribuțiilor, fermierii au aruncat bălegar, fructe stricate și fân în fața clădirilor autorităților regionale, dar și în parcările supermarketurilor, anunță AgroInteligența.

Aproape 1.000 de fermieri cu 400 de tractoare din sud-vestul Franței s-au întâlnit în mai multe puncte ale regiunii, după care s-au îndreptat toți spre oraș.

Tractoarele au cărat gunoi de grajd și grămezi de fân, claxonând în timp ce intrau în centrul vechi, blocând benzile unor drumuri principale și cauzând  blocaje în trafic. Serviciul de transport în comun a fost nevoit să își schimbe rutele, iar poliția locală i-au anunțat pe locuitori să evite circulația prin centrul Toulouse-ului.

Protestatarii au ajuns la clădirea autorităților regionale și au descărcat mai multe grămezi de fructe putrezite, fân și bălegar în fața acesteia.

Gestul a fost un semn de protest împotriva politicilor agricole ale guvernului, care i-ar lăsa să înfrunte fără susținere greutățile din ce în ce mai mari din sector.

 


Ne puteți urmări și pe Telegram: https://t.me/RevistaRost