ULTIMA ORĂ! Israelul negociază cu mai multe țări pentru RELOCAREA palestinienilor din Fâşia Gaza

Guvernul israelian negociază cu mai multe ţări pentru relocarea parţială către acestea a populaţiei palestiniene din Fâşia Gaza, după terminarea războiul, potrivit publicaţiei Times of Israel, care citează un înalt responsabil israelian.

Guvernul condus de Benjamin Netanyahu spune că este vorba despre migraţia „voluntară” a unei părţi din cei 2,3 milioane de locuitori ai Fâşiei Gaza care ar fi de acord să plece de acolo, relatează agenţia EFE, citată de Agerpres.

„Republica Congo ar fi dispusă să primească imigranţi şi avem discuţii de asemenea cu alte ţări”, a spus pentru Times of Israel sursa citată, care face parte din Cabinetul de Securitate israelian.

Sursa citată nu menționează despre ce țări este vorba.

De altfel, inclusiv unii miniştri membri ai guvernului Netanyahu au cerut deschis în ultimele zile plecarea palestinienilor din Fâşia Gaza şi instalarea coloniştilor israelieni. Ministrul de finanţe, Bezalel Smotrich, şi cel al securităţii naţionale, Itamar Ben Gvir, au făcut declaraţii în acest sens, notează sursa citată.

De când a început războiul pe 7 octombrie, când gruparea Hamas a lansat un atac surpriză în sudul Israelului şi a ucis acolo circa 1.200 de persoane, ofensiva militară israeliană a provocat peste 22.300 de morţi şi peste 57.200 de răniţi, majoritatea femei şi copii.

 


Ne puteți urmări și pe Telegram: https://t.me/RevistaRost


2 comentarii la „ULTIMA ORĂ! Israelul negociază cu mai multe țări pentru RELOCAREA palestinienilor din Fâşia Gaza”

  1. Sa dovedit scopul asa zisei ” operatiuni teroriste gaza impotriva pasnicului Israel ” de fapt eliminarea populatiei civile palestiniene , prin ” GENOCID ” si ” COLONIZAREA ” prin ASIGURAREA PACII ZONALE .Sincer sa fiu o puteau face ” englezii ” in 1949 cand au creeat statul Israel , era mai simplu si mai eficient fara zecii de ani de conflicte politice zonale si mondiale pe aceasta tema , adica ceea ce au facut atunci , au facut acum cu acordul mai marelui ” DEMOCRAT MONDIAL AL LUMII ” Ramane de vazut daca ” arabii ” mai sunt ” arabi ” sau si astia dau bine numai ” pe internet si in media progandistica sionista ” cu ” iz de revolutie democratica musulmana „

Comentariile sunt închise.