Un act de justiție

Ce consideră publicația „Adevărul” a fi un discurs revizionist: „Noi la 1859 am făcut primul pas către suveranitate, dar nu am fost cu adevărat suverani. Noi abia după războiul de independență ne-am căpătat suveranitatea ca stat. Și ne-am descurcat vreme de niște zeci de ani. A fost primul pas și a fost cel mai important, unirea principatelor. Fără asta nu se putea. Dar vreme de câteva zeci de ani ne-am descurcat între imperii, încercând să obținem această suveranitate”, a afirmat Claudiu Târziu, președinte al Consiliului Național al AUR, la un eveniment legat de 165 de ani de la Unirea Principatelor Române

„Astăzi istoria ne pune iar într-un context, în care marile imperii se luptă între ele. Noi suntem la răscruce de vânturi ca de obicei și trebuie să ne descurcăm cu aceste mari imperii, pentru a ne obține suveranitatea sau pentru a ne păstra și a o întregi. Nu vom fi suverani cu adevărat decât după ce vom reîntregi statul român în granițele lui firești. Basarabia nu poate fi uitată. Ea trebuie să vină acasă. Bucovina de Nord nu poate fi uitată, sudul Basarabiei nu poate fi uitat, ținutul Herța, Transcarpatia, tot ce a fost și este al națiunii române trebuie să se întoarcă în granițele aceluiași în stat. Acesta e idealul pe care nu avem voie să îl uităm, să-l igonărm sau asupra căruia să tăcem.”

Ce este revizionismul:

„Revizuirea teoriilor istorice este un act normal. Cu toate acestea, când revizuirea teoriilor istorice nu se face pe baza unor documente sau descoperiri arheologice noi, ci în folosul unor interese politice, ea nu mai este un act normal. Acest tip de revizuire a istoriei este cunoscut, în prezent, ca revizionism.”

Teritoriile românești aflate acum în componența Ucrainei au fost rupte din trupul României în urma pactului Ribbentrop-Molotov dintre Germania Nazistă a lui Hitler și URSS-ul lui Stalin. Pactul respectiv a fost denunțat la începutul războiului dintre Germania și URSS. Toate prevederile sale au devenit nule. Ucraina a devenit un stat independent abia în 1992.

Este un stat eterogen care are în componență o mulțime de teritorii furate de URSS la finalul celui de-al Doilea Război Mondial de la vecini, inclusiv de la noi. Oriunde în lumea asta recuperarea unui lucru furat este o formă de justiție, un lucru absolut normal. În același timp, acceptarea de la un hoț a unui lucru știut a fi furat te trasnformă în hoț și este o infracțiune care se pedepsește. De aceea recuperarea teritoriilor istorice românești este un lucru absolut normal. Exact ce spune și Claudiu Târziu, președintele CNC al AUR.


Ne puteți urmări și pe Telegram: https://t.me/RevistaRost


4 comentarii la „Un act de justiție”

  1. Teritoriile românești aflate acum în componența Ucrainei care au fost rupte din trupul României în urma pactului Ribbentrop-Molotov dintre Germania Nazistă a lui Hitler și URSS-ul lui Stalin trebuie sa fie retrocedate Romaniei.

    • Corect! La fel ca si teritoriul romanesc rupt din trupul Tarii in urma aceluiasi pact, dar care nu se afla in componenta Ucrainei, ci este ocupat partial de rusnaci: Basarabia

  2. CARE JUSTITIE INTERNATIONALA ? O vedem pe cea de la HAGA , -privind decizia ” GAZA ” , atunci ? Care ” PACT MOLOTOV ” vedem acum ca rusii , dupa marea ” diversiune Zelenski ” isi i-au inapoi ceea ce au dat prin Stalin , atunci , Care politica europeana ? Vedem ca in anii celui de-al doilea razboi mondial ne-am aliat cu ” GERMANII LUI HITLER ” si am pierdut tot ceea ce am castigat dupa Primul Razboi Mondial , noroc ” Cu lovitura comunista din 1944 ” fiindca Stalin comunistul , a dat Ardealul inapoi , fiindca il pierdeam si pe ala .Acum , vom vedea in urmatorii anii ” daca aliantele nostre asa zis strategice ca in 1940 sunt de partea castigatore pentru urmatorii 50 de ani” dar ramane de vazut , ca in 1940 cu finalul in 1945 privind ” RUSII ” .

Comentariile sunt închise.