Google a ajutat la promovarea candidaturilor prezidențiale ale lui Obama și Clinton, cenzurându-i în același timp pe republicani (raport)

Google a intervenit pentru a-i ajuta pe candidații democrați să câștige președinția în ultimele patru cicluri electorale. Centrul de Cercetare Media (CCM), de dreapta, a publicat un raport care prezintă 41 de cazuri de „interferență electorală” din partea Google începând cu 2008, anunță New York Post.

Raportul publicat de CCM acuză Google că „și-a folosit puterea pentru a ajuta la victoria electorală a celor mai liberali candidați… în timp ce i-a cenzurat pe oponenții acestora”. Raportul vine la câteva săptămâni după ce o altă companie, AllSides, a efectuat o analiză care a constatat că agregatorul de știri Google News a devenit mult mai partizan, promovând in mod covârșitor publicațiile de stânga în 2023.

Google a fost, de asemenea, criticat după ce generatorul său de imagini Gemini AI a produs imagini corecte politic și inexacte din punct de vedere istoric, cum ar fi vikingi negri, papă feminin și americani nativi printre părinții fondatori ai SUA. Google a negat acuzațiile CCM.


Ne puteți urmări și pe Telegram: https://t.me/RevistaRost