Guvernul a alocat 2,5 miliarde de euro pentru noua bază militară NATO de la Mihail Kogălniceanu. Proiectul prevede construirea de școli, grădinițe, chiar și un spital

Guvernul a alocat 2,5 miliarde de euro pentru noua bază militară NATO de la Mihail Kogălniceanu, care va găzdui permanent până la 10.000 de militari și familiile acestora, anunță Euronews.ro.

Potrivit sursei citate, noua bază se construiește pe o suprafață de aproape 3.000 de hectare, cu un perimetru de 30 de kilometri și va putea găzdui orice tip de capabilități de luptă.

Proiectul, în valoare de 2,5 miliarde de euro, include piste, platforme pentru armament, hangare pentru  avioanele militare, dar și școli, grădinițe, magazine și chiar un spital.

Lucrările la baza NATO au început cu infrastructura de bază, adică drumuri de acces și rețeaua electrică, iar în curând va începe construcția unei noi piste, una paralelă cu cea existentă. Acestea vor fi conectate, iar în partea de est, infrastructura aeroportuară va fi dezvoltată cu noi bretele de rulaj, parcări și capabilități pentru diferite tipuri de aeronave.

„În afara capabilităților Bazei 57 aeriană pe locația noastră se mai află dislocate și suntem pregătiți dar și proiectăm infrastructura necesară să putem găzdui și susține capabilități terestre, pentru operații speciale sau orice alt tip de capabilitate militară care este necesară pentru a oferi un răspuns la contextul de Securitate”, a declarat Nicolae Crețu, comandantul baza aeriană 57 Mihail Kogălniceanu.

Baza aeriană de la Mihail Kogălniceanu găzduiește în acest moment aproximativ cinci mii de militari, majoritatea, soldați americani.

 

 


Ne puteți urmări și pe Telegram: https://t.me/RevistaRost


3 comentarii la „Guvernul a alocat 2,5 miliarde de euro pentru noua bază militară NATO de la Mihail Kogălniceanu. Proiectul prevede construirea de școli, grădinițe, chiar și un spital”

  1. Oamenii se cred deștepți dar sant de o prostie rară,să nu poți trăi în pace pe acest pământ,unde toți santem trecători

  2. Nu stiu daca chiar guvernul a alocat aceasta suma colosala – pentru starea economica si financiara a tarii acesteia. Cred mai curând ca el a primit acesti bani ( pe care noi îi vom rambursa înmiit ) sub forma unui credit Obligatoriu , noi aflându-ne în acest moment exact în starea în care ne aflam prin anii 105-106 , dupa cucerirea Daciei de trupele împaratului Traian.
    Cea de colonie americana ( de fapt britanica , SUA aflându-se în fapt în aceeasi situatie de colonie în care se aflau înainte de 1776 . Lucru nementionat de istoria oficiala, desigur ).

  3. Pentru ” CE ” pentru afacerea americana cu asa zisul conflict din Ukraina , pentru continuare ei , cu asa zise baze militare ” americane ” , ca in Germania , dupa cel de al doilea razboi mondial , ” au plecat de acolo s-au mutat aici ” dar afacerea merge ” FIINDCA-I NATO ” , pacat ca acest guvern SOCIALIST-LIBERAL nu s-a gandit sa aloce , macar ” JUMATATE DIN SUMA ” pentru amaratii de pensionari romani , truditori fostI C.A.P.-isti ( muncitori agricoli este termenul nou european ) care , din truda lor de ” tarani ” au tinut ” exportul agricol ” al regimului trecut ( comunist ) si au acoperit ” DATORIA EXTERNA A TARII PE VREMEA ACEEA CATRE ” MAREA FINANTA MONDIALA ” de atunci si de acum asa zisul FMI .Pacat , macar din bun simt ” nu pupai , mana care te-a furat „, fiindca tot esti ” GUVERN DEMOCRATIC si LIBERAL ” dadeai si la ” fostii cap-isti ” ceva , cun pensii sub 1400 ron.Dar ” AVEM O DEMOCRATIE , O MARE DEMOCRATIE ” IAR AFACEREA ” NATO ” prinde bine in zona .

Comentariile sunt închise.