Protestele în favoarea Palestinei se extind în universitățile americane. Sute de persoane au fost arestate

Protestele împotriva campaniei militare a Israelului din Gaza se răspândesc la tot mai multe Universități din SUA.

Acest lucru a dus la arestarea a sute de protestatari. Aproximativ 108 arestări au fost efectuate la Emerson College, a declarat poliția din Boston. Anterior, 93 de persoane de la Universitatea din California de Sud (USC) din Los Angeles au fost arestate. Protestatarii și poliția s-au ciocnit și la Universitatea din Texas din Austin. Autoritățile au spus că 34 de persoane au fost arestate și acolo.

Ultimele arestări urmează altora la Columbia, Yale, Brown și New York University.

Reamintim că în ultimele zile au avut loc proteste masive în favoarea Palestinei ale studenților de la marile universități americane.

Universitatea Columbia a anulat cursurile cu prezența fizică a studenților, toate cursurile se desfășoară online, după ce studenții au instalat corturi și au ocupat parcul central din campus.
Unui profesor evreu i-a fost dezactivat cardul de acces. Administrația Universitătii spune că a facut acest lucru pentru protecția sa.

Rabinul Eli Buechler, de la Universitatea Columbia, le-a spus studenților evrei să părăsească campusul și să meargă acasă

La Universitatea Yale poliția a fost chemată și a luat cu asalt campusul univeristății după ce sute de studenți au ocupat campusul, 47 dintre ei fiind arestați.

La universitățile MIT, Emerson și Taft studenții au ocupat campusurile și au instalat tabere de corturi după modelul celor de la Columbia.


Ne puteți urmări și pe Telegram: https://t.me/RevistaRost


Un comentariu la „Protestele în favoarea Palestinei se extind în universitățile americane. Sute de persoane au fost arestate”

  1. SI CE DACA ? EI AU PUTEREA , AU FOST ALESI ” DEMOCRATIC ” , FAC CE VOR FIIND ” ALESI AI POPORULUI ” restul este numai propaganda ” media ” privind ” caaunii se opun ” ca in 90 cu mineriada ,( se ancheteaza dupa 34 de ani si fara rost ) ca in 2002 cu Iraakul , cu altele , ca in 2016 cu ” COLECTIV ” , ca IN 2022 CU UKRIANA , ca intotdeauna si la ” MAREA DEMOCRATIE AMERICANA ” SI LA NOI IN ROMANIA , noastra ceea de zi cu zi , si CE DACA ? ei decid noi ii alegem din 4 in 4 ani , ca se este in ” DEMOCRATIE ” , avantaj serviciu ca in tenis , in celebru sketc televizat din anii 70 , al lui Toma Caragiu.

    Răspunde

Spune-ți părerea

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.