Claudiu Târziu (AUR), la Piatra Neamț: Mă leagă de Neamț mărturisitorii din închisorile comuniste

Numele marilor duhovnici români, părintele Iustin Pârvu și părintele Gheorghe Calciu Dumitreasa, au fost pomenite, joi, la Piatra Neamț, de Claudiu Târziu.

Claudiu Târziu, președintele CNC AUR și candidat la alegerile europarlamentare, și-a început discursul de la Piatra Neamț cu o mărturisire referitoare la puternica legătură sufletească cu județul Neamț.

„Sunt foarte legat sufletește de Piatra Neamt si de județul Neamț, atât printr-o istorie de familie, cât si prin istoria mea personală. Tatăl meu s-a născut la Piatra Neamț și a trăit aici în primii ani de viață. Din păcate ne-a părăsit acum 50 de zile. (…)

La Piatra Neamț am obținut cu Coaliția pentru familie un scor extraordinar de bun la referendumul pentru familie, în ciuda războiului declanșat atunci împotriva noastră, un război care nu s-a terminat nici astăzi.

Mă leagă de Neamț mărturisitorii din închisorile comuniste. Unii dintre ei sunt îngropați la Petru-Vodă.

Părintele Iustin Pârvu, care mi-a fost îndrumător duhovnicesc, care mi-a fost călăuză, mi-a fost prieten și duhovnic, a făcut parte din senatul Asociației Rost, pe care o conduc.

Părintele Gheorghe Calciu a fost un apropiat al meu, căruia m-am silit să-i fiu ucenic. Am inițiat o lege pentru declararea anului 2025 ca fiind „Anul Omagial Gheorghe Calciu-Dumitreasa”, pentru că se împlinesc 100 de ani de la nașterea Sfinției sale. Coaliția ticăloasă PSD- PNL a făcut front comun cu USR și cu UDMR pentru a lovi încă o dată într-un patriot, pentru a mai respinge un sfânt și pentru a-l condamna din nou în mod public și a votat împotriva acestei inițiative legislative”, a spus Claudiu Târziu, președinte CNC AUR și candidat la alegerile europarlamentare din 9 iunie.


Ne puteți urmări și pe Telegram: https://t.me/RevistaRost