Miniștrii Agriculturii din UE participă, zilele acestea, la Budapesta, la o reuniune informală, în cadrul căreia va fi lansată o dezbatere privind Politica Agricolă Comună post-2027.
La reuniune participă și ministrul Florin Barbu, potrivit unui anunț făcut de Ministerul Agriculturii.
Este important de menționat că în comunicatul de presă nu se detaliază mandatul cu care ministrul Barbu reprezintă interesele fermierilor din țara noastră, ținând cont de importanța dezbaterii pentru viitorul agriculturii din România.
Tema reuniunii este „Către o viitoare politică agricolă comună competitivă, rezistentă la criză, durabilă, favorabilă agricultorilor și bazată pe cunoaștere”.
„Schimbul de puncte de vedere ale oficialilor europeni se va concentra pe trei teme cheie. În primul rând, va fi inițiată o dezbatere privind simplificarea schemelor de sprijin pentru agricultură și revizuirea principalelor tipuri de sprijin. În al doilea rând, va fi analizat modul în care poate fi sporită contribuția sectorului agricol la obiectivele Geen Deal fără a pune în pericol competitivitatea fermierilor. În cele din urmă, se va realiza revizuirea instrumentelor sistemului de management al crizelor pentru a asigura un sprijin eficient pentru fermierii aflați în situații de criză din ce în ce mai frecvente”, se precizează în comunicatul transmis de ministerul Agriculturii.
Scopul dezbaterii este de a contura așteptările miniștrilor agriculturii și de a ghida noua Comisie, care urmează să preia mandatul în toamnă, să pregătească propuneri legislative pentru PAC post-2027, mai precizează MADR.
- Judecătoarea Laura Iuliana Scântei, opinie separată în cazul Șocoacă: CCR nu are competenţa de a analiza comportamentul şi opiniile candidaţilor la prezidenţiale - 8 octombrie 2024
- CCR a făcut publică hotărârea privind respingerea candidaturii Dianei Şoşoacă la Preşedinţie - 7 octombrie 2024
- VIDEO/ Europarlamentarul Claudiu Târziu (AUR), de la Bruxelles: Soluția pentru integrarea rapidă a Republicii Moldova în UE este reunificarea cu România - 7 octombrie 2024
După părerea mea, Green Deal nu este de loc green , căci nu vedem decît secetă , arderea cîmpurilor și a pădurilor ( deliberată și țintita ) , uciderea zootehniei, a crescătorilor de păsări și a tuturor celor ce sub numele de țărani ne hrănesc de secole cu produsele pămîntului.
Însă cum religia clicii mondialiste este religia adorării pămîntului , acesta trebuie eliminat din rosturile lui de furnizor de hrană pentru oameni și animale și transformat într-un obiect de cult . Cît mai păgân dacă se poate .
Urmînd ca pentru hrana oamenilor ( pînă la transformarea lor în mașini semiautomatizate și doar parțial biologice ) să aibă grijă clica sus-menționată să îi dea sa înghită pesticide și carne din plastic .
Totul pentru salvarea planetei , bineînțeles . Chiar dacă în limba clicii salvare este cuvîntul pentru distrugere .
În ce mă privește, ca și în cazul covidului, nu am primit nici pînă astăzi elemente care să susțină teza existenței vreunui pericol real în care s-ar afla aceasta. În afară de poluarea industrială și chimică masivă , desigur, însă pentru care cei vinovati sunt exact cei ce se erijează în salvatori , continuînd să o polueze nestingheriți și legindu-ne pe noi la ochi cu ” Schimbarea climaterica ” pentru a ne putea acuza mai bine ( inversiune acuzatorie ) .
Așa încît acest green al organizației paneuropene mi se pare mai mult dark ( întunecat ) .
Iar trimisul guvernului va face ceea ce trebuie să facă, neavînd nimic de comentat în afară de a saluta și a sta în poziție de drepți. La ordin.