Președinta Comisiei Europene (CE), Ursula von der Leyen, a primit miercuri, 4 septembrie, raportul final al „Dialogului strategic privind viitorul agriculturii în UE”.
Este vorba despre o dezbatere privind viitorul sistemului agricol și alimentar al UE, care a fost lansată la începutul acestui an, după cum a anunțat atunci RostOnline.
Raportul se intitulează „O perspectivă comună pentru agricultură și alimentație în Europa”. El cuprinde un set de recomandări care vor sta la baza viziunii CE asupra agriculturii și alimentației, care urmează să fie prezentată în primele 100 de zile ale celui de al doilea mandat al Ursulei von der Leyen.
Este important de menționat că România nu a avut niciun reprezentant la masa acestei dezbateri, deși este considerată „grânarul Europei”, iar politicile UE vor afecta peste 3 milioane de ferme existente în țara noastră. Lista participanților la dezbatere este disponibilă aici.
Revenind la raport, documentul menționează că „producția alimentară și agricolă reprezintă o parte esențială a societății europene și a securității și că diversitatea alimentelor și a agriculturii europene este un atu important”, potrivit unui comunicat transmis de Reprezentanța CE în România.
Recomandările detaliate în raport sunt structurate în cinci piloni:
- Împreună pentru un viitor durabil, rezilient și competitiv: această parte abordează necesitatea de a adapta PAC în contextul tranziției în curs către sisteme alimentare mai durabile și mai competitive, importanța consolidării poziției fermierilor în cadrul lanțului valoric alimentar, accesul la finanțare și rolul comerțului și al standardelor internaționale.
- Progrese către sisteme agroalimentare durabile: recomandărilede la această rubrică se referă la sprijinirea și promovarea practicilor agricole durabile, inclusiv pentru creșterea animalelor, și pledează pentru creșterea gradului de conștientizare cu privire la bunăstarea animalelor și la responsabilizarea consumatorilor pentru a alege regimuri alimentare durabile și echilibrate.
- Promovarea rezilienței transformatoare: având în vedere creșterea riscurilor de mediu, climatice, geopolitice și economice, raportul subliniază necesitatea de a consolida instrumentele de gestionare a riscurilor și gestionarea crizelor, precum și de a conserva și gestiona mai bine terenurile agricole, de a promova o agricultură rezistentă la apă și de a dezvolta abordări inovatoare în materie de ameliorare a plantelor.
- Construirea unui sector atractiv și divers: importanța reînnoirii generațiilor și a egalității de gen, precum și a zonelor rurale dinamice și a sistemelor agroalimentare este detaliată în această secțiune, inclusiv necesitatea de a proteja lucrătorii.
- Un acces mai bun la cunoaștere și inovare și o mai bună utilizare a acestora: recomandările concluzionează că accesul la cunoștințe și competențe trebuie facilitat și că digitalizarea este o oportunitate.
Raportul elaborat de „Dialogul strategic privind viitorul agriculturii în UE” se adresează Comisiei Europene, Parlamentului European, statelor membre și părților interesate.
Comisia Europeană va evalua îndeaproape recomandările raportului de a institui o nouă platformă care să reunească actori din sectorul agroalimentar, societatea civilă și lumea științei pentru a continua să reflecteze asupra strategiilor de creștere a durabilității și rezilienței sistemelor agroalimentare, anunță Reprezentanța CE în România.
- Nivelul Dunării crește alarmant. Ungaria și Slovacia, în alertă. Debitul fluviului se va dubla în următoarele zile și în România. Nicio reacție de la guvern - 19 septembrie 2024
- Misiunea UE pentru „neutralitate climatică” se extinde în România. Lista celor 16 orașe înscrise în program - 19 septembrie 2024
- Europarlamentarul Claudiu Târziu (AUR), apel în plenul Parlamentului European pentru sprijinirea României, în contextul inundațiilor - 18 septembrie 2024
Viziunea CE este în fapt viziunea creatorilor acesteia, oligarhia internațională, marea finanța și organizația pseudoreligioasa numită Societatea ( sau Compania) lui Isus, adică iezuitii.
CE nu este decît o masă de birocrați ce formeaza Tehnocrații pe care se va sprijini viitorul guvern mondial – existent deja după cum știm poate mai mulți, dar în așteptarea semnalului de ridicare a cortinei și de aparitie la rampă. Însă cu siguranță NU în aplauzele spectatorilor, căci aceștia îi vor fi nici mai mult nici mai puțin decît Victime .
Interesul manifestat în mod demagogic de CE față de ” viitorul agriculturii și al sectorului alimentar ” european se reduce în fapt la Distrugerea acestor sectoare la nivelul tuturor națiunilor ce stau la baza CE, și înlocuirea lor cu marile Corporații industriale ce ne vor hrăni cu plastic, derivate petrochimice, metale grele și ne vor restricționa accesul pretextind amprenta de carbon.
Care amprentă bineînțeles că nu se aplică pentru avioanele private ale capuselor globaliste arhicunoscute deja, pentru nenumăratele exerciții militare, pentru la fel de numeroasele extracții miniere si petroliere de-a lungul și de-a latul lumii , Carbon care ne este imputat doar pentru a ne face să dispărem mai repede de pe suprafața planetei .