Comisarul european desemnat pentru Agricultură, Christophe Hansen, a anunțat, în cadrul audierii de luni, că urmărește simplificarea condițiilor de mediu impuse fermierilor, însă nu dorește eliminarea acestora.
În cadrul unei audieri maraton, de peste 3 ore, luxemburghezul Christophe Hansen a declarat că va prezenta, în primele 100 de zile de mandat, o viziune privind viitoarea Politică Agricolă Comună.
În ceea ce privește bugetul PAC, Christophe Hansen a subliniat că va lupta să obțină un buget important pentru agricultură, răspunsul fiind important în contextul discuțiilor privind eliminarea fondurilor pentru plăți directe și dezvoltare rurală.
Pe de altă parte, comisarul desemnat nu a oferit un răspuns clar privind orizontul de timp în care este posibilă egalizarea plăților directe pentru toți fermierii din UE, în contextul în care cei din Est, cum este și cazul fermierilor români, primesc subvenții mult mai mici comparativ cu cei din statele din Vest.
Nu în ultimul rând, Christophe Hansen a vorbit despre atragerea tinerilor către agricultură, precum și despre comerț echitabil în contextul importurilor masive din țări din afara UE.
Înregistrarea video a audierii este disponibilă aici.
- Instanţa supremă dezbate, miercuri, contestaţia AUR împotriva hotărârii CCR de anulare a alegerilor prezidenţiale - 11 decembrie 2024
- La timpuri noi, oameni vechi. Jurnalista Oana Șlemco, de la făina de greieri, la vânătoarea de preoți - 10 decembrie 2024
- Radio France: Alegătorii români nu sunt o turmă care votează orbește la recomandările TikTok. Alegerile din România arată furia împotriva partidelor sistemului și o profundă dorință de schimbare - 10 decembrie 2024
Acest comisar se contrazice singur . Cum poate afirma ca prevede dezvoltarea sectorului agricol prin atragerea tinerilor catre acesta, in vreme ce tot el declara , in cursul aceluiasi discurs, ca prevede ” importuri masive ” din tari non UE , importuri agricole , desigur .
Dar atunci, cu produsele fermierilor din UE, subventionati de UE, ce se intimpla ?
Li se face concurenta cu produse non-UE, mai ieftine , pentru a-i falimenta , asta e scopul de la bun inceput dupa parerea mea .