Compania de curierat Sameday Group, parte din grupul eMAG, a decis să apeleze la deținuți pentru procesarea coletelor în lunile noiembrie și decembrie, cele mai solicitante din 2024 din punct de vedere al comenzilor, anunță Profit.ro.
Reprezentanții Sameday au confirmat, pentru Profit.ro, informația, precizând că este vorba despre 50 de persoane aflate în detenție în regim deschis sau semi-deschis, declarate apte, conform legii, pentru a contribui pe piața muncii.
Compania a precizat totodată că este un program-pilot care, în funcție de rezultatele obținute și feedback-ul primit, poate fi extins și în 2025.
„ (…) Anul acesta derulăm un program-pilot pentru încadrarea în muncă, în zona de procesare a coletelor, a 50 de persoane aflate în detenție în regim deschis sau semi-deschis, declarate apte, conform legii, pentru a contribui pe piața muncii. Programul se desfășoară în lunile noiembrie și decembrie, cu respectarea cadrului legal în vigoare și implementarea tuturor procedurilor și măsurilor de securitate necesare, într-un cadru controlat. Inițiativa a fost comunicată în prealabil echipei din zona operațională, care s-a arătat deschisă să îi integreze și să le ofere un mediu de lucru primitor și inclusiv.
Inițiativa este și un răspuns la îndemnul public formulat de ministrul Justiției către mediul de afaceri, de a apela la persoane private de libertate pentru a-și completa personalul și, totodată, pentru a sprijini reintegrarea acestora în societate. Prin acest program, le oferim celor 50 de persoane un mediu de lucru în care pot contribui activ și își pot consolida încrederea în propriile abilități, sprijinind astfel reintegrarea lor în viața socială și profesională.
Conform unui studiu recent implementat de ANP, 84% dintre persoanele private de libertate consideră că locul de muncă este cel mai important factor în prevenirea recidivei. Considerăm că astfel de inițiative au un rol important în construirea unei comunități mai inclusive, cu o relevanță deosebită în contextul actual al pieței muncii, unde deficitul de personal este o provocare majoră pentru multe sectoare. În urma rezultatelor obținute și feedback-ului colectat, vom analiza oportunitatea de a extinde acest program și în 2025”, au transmis pentru Profit.ro reprezentanții Sameday.
- Instanţa supremă dezbate, miercuri, contestaţia AUR împotriva hotărârii CCR de anulare a alegerilor prezidenţiale - 11 decembrie 2024
- La timpuri noi, oameni vechi. Jurnalista Oana Șlemco, de la făina de greieri, la vânătoarea de preoți - 10 decembrie 2024
- Radio France: Alegătorii români nu sunt o turmă care votează orbește la recomandările TikTok. Alegerile din România arată furia împotriva partidelor sistemului și o profundă dorință de schimbare - 10 decembrie 2024
Nu sunt de acord sa-mi sune la usa un hot.
In opinia mea, deficitul de personal de pe piata muncii , invocat de firma Sameday , este doar un pretext. Nu imi vine sa cred ca in toata tara aceasta nu exista decit detinutii disponibili pentru acest gen de ocupatie , restul barbatilor fara loc de munca trebuind sa se multumeasca cu alocatia de somaj sau nici macar atit .
Eu cred ca exista anumite intelegeri intre firme si penitenciare cu privire la lansarea detinutilor in domeniul serviciilor , cum ar fi si curieratul . Trierea coletelor este una, insa insarcinarea acestora cu livrarea este alta .
Nu am nimic impotriva reinsertiei detinutilor in societate, insa cred ca serviciile sunt ultimul loc unde ei trebuie sa se afle . Asta in afara de faptul ca in articol nu s-a dat nici un element privitor la gravitatea faptelor comise de acestia si pentru care au fost initial privati de libertate .