Mizeria umană are chipul lui Mugur Ciuvică

Seara trecută, la Antena 3, domnul Ciuvică ne-a dezvăluit de ce România nu are autostrăzi. De vină este doamna Cosette Chichirău, deputat USR, care nu muncește și, ca atare, nu plătește taxe astfel că statul nu are bani pentru construcția autostrăzilor.

De vină nu sunt indivizi de teapa condamnatului penal Dan Voiculescu, cel care a prejudiciat bugetul de stat cu 100 de milioane de euro, sau a foștilor miniștri, politicieni și oameni de afaceri implicați în afacerea Microsoft-EADS soldată cu o pagubă de 70 de milioane de dolari. Și mulți alții implicați în afaceri similare care au prejudiciat bugetul de stat cu miliarde de euro de-a lungul ultimilor 27 de ani. De vină este doamna Cosette Chichirău.

Să vedem acum cine este doamna Cosette Chichirău:

Cosette Chichirău s-a născut și a crescut în Iași. Are 39 de ani. A absolvit Liceul de Informatică din Iași (1996) și Facultatea de Științe Economice a Universității Al. I. Cuza, (2000). După licență a plecat la studii în Statele Unite, unde a obținut un MBA (2002) și un doctorat în finanțe (2007) la University of Massachusetts Amherst.

Cosette are 10 ani de experiență în industria financiară, lucrând la companii din Fortune 100 în calitate de analist cantitativ și de risc și ca lider de echipă pe analiza riscului portofoliilor mari și diversificate (MassMutual Financial Group, State Street Bank). Din 2011, s-a implicat în proiecte antreprenoriale de start-up din diverse domenii, cum ar fi: finanțarea de instalații solare pentru ONG-uri, aplicații pe mobil pentru educație și activitate civică, și inovația unei platforme financiare (The RISConsulting Group, Wellington Solar).

Întoarsă în țară, Cosette dorește să contribuie la dezvoltarea industriilor moderne, a antreprenoriatului din Iași, a infrastructurii regionale și la ridicarea profilului Moldovei la București. Consideră că cele mai importante valori sunt rațiunea și compasiunea și își dorește un echilibru între acestea în viața ei publică. (USR)

Are idee domnul Ciuvică ce înseamnă să pleci din țară, să o iei de la zero și să reușești să te realizezi fără pile și relații într-o altă țară? Are idee domnul Ciuvică de ce e în sufletul românilor care au fost forțați de corupția, jaful și hoția practicate de clasa politică din România ultimilor 27 de ani să renunțe la familie și prieteni și să-și ia lumea în cap căutând o pâine mai bună prin țări străine? Realizează domnul Ciuvică că politicienii și guvernele care s-au succedat la cârma țării în ultimii 27 de ani au reușit să infirme până și vechiul proverb românesc „fie pâinea cât de rea, tot mai bună-n țara mea”?

Mizerabil ce a făcut domnul Mugur Ciuvică ieri seară la Antena 3.


Ne puteți urmări și pe Telegram: https://t.me/RevistaRost


22 de comentarii la „Mizeria umană are chipul lui Mugur Ciuvică”

 1. Dar de ce vorbeste Chichirău in numele diasporei? Cati bani a trimis ea in țară? Ca, in afara de ideile extrem-stangiste ale lui Bernie Sanders, democratul de care pana si Hillary Clinton s-a dezis, nu se vede altceva!

  • Constat si la dvs ca si la foarte multi ca ati luat postarea ca pretext pentru a minimaliza ralizarile Cosettei, lasamnd complect deoparte comportamentul mizerabilului ipochimen. Ceea ce face as numi DIVERSIUNE… Au pregatit multi si bine serviciile securitatii bolsevice…

 2. >Întoarsă în țară, Cosette dorește să contribuie la dezvoltarea industriilor moderne, a
  >antreprenoriatului din Iași

  „mi s-a parut ca cel mai bun lucru pentru mine ca sa fiu eu multumita este ca sa ma implic in societate cumva, sa fiu nu neaparat o persoana publica ca sa fiu cunoscuta dar o persoana IMPLICATA IN SOCIETATEA CIVILA. Si m-am gandit POLITLCA ERA O VARIANTA SI APOI VARIANTA ASTA PE JURNALISTICA CE FACETI DUMNEAVOASTRA SAU SA SCRIU CARTI SAU ORICIM SA MA IMPLIC CUMVA”.

  https://www.youtube.com/watch?v=QjoCmt8v2nM
  min 3:02 – 3:26

  Fata pare nemaritata – nu are verigheta in film, familia ei e formata din tata (mama a murit, nu pare sa aiba copii) iar „familia extinsa” e formata din veri. De aici pana la valori feministe de viata nu cred ca mai e mult. In multe medii corporatiste ti se sugereaza ca familia traditionala te impiedica in cariera.

  • Presupuneri peste presupuneri care nu demonstreaza nimic si nici nu au ce demonstra.
   E o zicala – papagalul vorbeste dar nu spune nimic.

 3. Exagerati, cum au exagerat si cei doi – Ciuvica si CCChichirau…
  Cand esti admis cu finantare la o universitate in SUA mi pornesti de la zero… sa fim seriosi!
  Si cu analisti din astia a ajuns intreaga planeta in convulsii sinucigase… financiare.
  Iar „portofoliile” lor sint instrumente de control si exploatare de oameni dar „da bine” la prostime.
  A-l scoate pe Varan ca fiind cel care a oprit constructia de autostrazi… cand suta lui (nedovedita, de fapt) ar fi ajuns pentru 25 de metri de autostrada… e o gluma proasta, praf in ochii fraierilor.
  A considera ca trimitand bani „acasa” pentru consumul personal al destinaturului a insemnat sa sustii investitiile… iarasi este o aberatie…
  Sigur, cumparaturile sint purtatoare de taxe, niste bani ajung la buget…
  Doar ca veniturile se depersonalizeaza dupa colectare asa ca nu poti spune ca banii lui X se folosec pentru plata Y, sau Z…
  Insa poti spune ca impozitarea veniturilor alimenteaza bugetul iar duduia a declarat „0”… NADA venituri DE IMPOZITAT (alta smecherie pentru cei cu bani ca – iarsi – prostimea nu ajunge „acolo”) deci NU A PARTICIPAT la formarea Bugetului.
  Daca nu platesti – ciocu’ mic.
  Se potriveste expresia „uite cine vorbeste!:.

  • nu ai cum sa-i spui tu ciocu mic. femeia este deocamdata deputat, deci reprezentant al poporului roman fie ca-ti place fie ca nu. deci la problema cu ciocul,,,depinde cum vrei sa privesti 🙂

  • Banii veniti de afara nu au generat doar venituri prin tva la produsele cumparate. Ei aduc venituri firmelor care produc sau doar comwrcializeaza peoduse , aduc salarii angajatilor acestor firme, aduc bani la buget din profitul acestor firme si din imozitele pe veniturile salariatilor respectivi. Acesti bani au generat locuri de munca si au imbunatatit imaginea multor localitati din tara prin constructia de case .Daca discutam de Varan atunci sa spunem asa …….ca banii pe care si i-a tras el in 89 si chiar mai tarziu din smecherii financiare ar fi produs multi km de autostrada imediat dupa revolutie cand km de autostrada nu era cel de azi. Intrebarea mea catre Ciuvica ar fi ….ce p… mea produce el in tara asta ?

 4. Nu stiu ce inseamna sa pleci din tara si nici nu vreau sa stiu. Ceea ce stiu este ca aceasta doamna adusa inapoi in Romania probabil cu scutul de la Deveselu este de o obraznicie si un tupeu greu de suportat.Mi-a placut dl.Ciuvica.Doamna Chichirau va sta 4 ani in Parlamentul Romaniei? Nu vrea sa plece inapoi de unde a venit?

  • Nu cred ca vrea sa plece inapoi si nici nu are de ce. Ti-e frica ca nu au mai avut loc hotii tai in parlament din cauza ei? Stai calma, au avut si o sa-ti faca viata la fel de buna cum au facut-o in ultimul sfert de secol. La asta sunt profesionisti.

   • Cine a plecat din tara a facut-o numai si numai pentru el. Nu cred ca doar pentru asta are dreptul sa vina sa-mi dea lectii sau sa aiba pretentia ca, automat ,stie mai bine decat mine ce trebuie facut in tara.

 5. ciuvica tu esti coane?hai las-o balta,, ai o gura spurcata ,,, nu stiu din ce ai trai daca nu ai pupa dosul lui felix ,,, si as fi curioasa daca ai pleca in alta tara .. ce ai face ,, probabil ca ai spala vase , asa ca nu mai judeca tu roamanii care se spetesc la straini ,
  ,

 6. De obicei Ciuvica e cam magar, dar pana la urma din ce se luatara astia, frate? S-a umflat tarata in amandoi de-a dat borsul pe-afara si nu mai au loc amandoi pe-o autostrada?

 7. Interesant este faptul ca acest om cu fata in permanenta schimonosita de ura, este pediatru.
  Bunul Dumnezeu nu i-a ingaduit insa sa se apropie de copii, caci in meseria aceasta, daca nu esti inzestrat cu inteligenta inimii, stricta stapanire a cunostintelor de patologie infantila nu te recomanda ca medic.
  Faptul ca a fost memebru PNTCD si acum il slujeste pe Voiculescu, confirma faptul ca in ’90 partidul domnului Ratiu a fost infiltrat de derbedeii lui Magureanu.
  Cat despre romanii din diaspora, acestia nu nu pot fi priviti global. Nu toti sunt patrioti, generosi si au constiinta curata.
  Poate intr-o zi vom aduce in discutie un segment deosebit al diasporei, acela al romanilor care au solicitat azil politic in occident, imediat dupa alegerile din’90.

 8. Eu sunt ” din afara ” , dar numai de un an , asa ca stiu ce spun . Ciuvica , la fel ca multi altii , si- a construit „cariera ” si reputatia ” pe ura , uneori irationala , impotriva oricui nu il place pe Varan sau gasca infernala de corupti care au nenorocit tara in 27 ani . Atata ura si venin am crezut ca e posibil doar in telenovele de proasta calitate . Dar sa urasti orice si oricum , la comanda , mi se pare un mercenariat josnic . sa afirmi ca acei care nu au platit impozite , cu motive solide , nu pentru ca fura , nu au dreptul sa vorbeasca despre autostrazi , este o idiotenie . Dar turistii care evita Romania din acest motiv au voie ? Dar investitorul care nu mai vine , are voie ? Dar cei de la Dacia care vor sa plece din acest motiv , au voie ? Iar Dacia a platit din greu impozite . Este de toata jena ca asemenea personaje sunt cultivate de retele tv pentru ca le slujesc interesele , dar Antena bate toate recordurile in materie de jeg , lipsa de caracter si venin irational .Banii sunt foarte importanti in viata , dar sa ajungi atat de jos di cauza lor !? Rusine !

 9. 1 Tim 3, 2-4

  2. Se cuvine, dar, ca episcopul să fie fără de prihană, bărbat al unei singure femei, veghetor, înţelept, cuviincios, iubitor de străini, destoinic să înveţe pe alţii,
  3. Nebeţiv, nedeprins să bată, neagonisitor de câştig urât, ci blând, paşnic, neiubitor de argint,
  4. Bine chivernisind casa lui, având copii ascultători, cu toată bună-cuviinţa;

  Sf Pavel ne da conditiile care trebuie sa le indeplineasca episcopul/preotul/diaconul – conducatorul unei comunitati crestine. Indiscutabil ca si conducatorii lumesti ai unai comunitati cresti-ortodoxe trebuie sa se supuna acelorasi exigente: sa fie model de vietuire crestine.

  Duduia Cosette vine dupa 15 ani de vietuire in Sodoma si Gomora. In loc sa-si faca un rost in lume, sa aiba famile copii, sa fie un mic model in societate, vine cu ambitii mesianice, dupa canoanele femeii de succes corporatiste !

  Un crestin marturiseste prin cuvant si prin faptele vietii credinta crestina.

  Mantuitorul o intreaba pe femeia samarineanca ( Ioan 4, 16-18):

  16. Unde iti este barbatul ?
  17. Apoi ii spune: Cinci barbati ai avut, iar cel cu care esti acum nu-ti este barbat.
  18. Caci cinci barbati ai avut si cel pe care il ai acum nu-ti este barbat.

  O femeie fara barbat, e o femeieie neimplinita – cu exceptia calugaritelor.

  Cum o acceptati pe duduia Cosette, fara familie, fara copii, sa vina in Romania cu ambitii mesianice politico-ONGiste-ziaristice ?

  PS: Ma adresez EXCLUSIV celor care isi aduc aminte din cand in cand ca sunt botezati crestin ortodox, si ca „celui ce i sa dat mult mult i se va cere”.

 10. „Centrul de promovare a tolerantei si pluralismului” sponsoriat de fundatia Soros-Moldova, a realizat un sondaj despre toleranta. La intrebarea:

  Ordinea in tara incepe cu ordinea in familie, cand parintii conduc, iar copiii trebuie sa se supuna ?
  s-a raspuns:
  1. Sunt de acord – 73.60%
  2. Nu sunt de acord -19.75 %
  3. Nu stiu – 6.65 %

  Sa multumim Domnului si stramosilor nostri ortodocsi, ca inca nu s-au inversat procentele !

  Zeul tolerantei si descrestinarea crestinismului, ed Christiana, Bucuresti 2009, pag. 43

 11. Si unde mai pui aceea cã cei care”ajung” la „studii” în SUA vin si instruiți cim pot fi mai nepatrioți, mai trãdãtori si mai corupți decât cei care merg doar la „şedințele” masonice locale ….

 12. Pentru Marius Albuleţ!…Asa e! Cei peste doua milioane de romani cu dosare penale sunt „creştini” sunt patrioţi, cinstiţi, muncitori!…Vinovaţi de faptul că ne merge cum ne merge sunt masonii, străinii, americanii, corporatiştii şi câţi alţii…Iar domnul Ciuvică este omul cel mai muncitor din ţara asta, cel mai cinstit, cel mai drept, cel mai obiectiv. El este un adevărat creştin!

 13. Este interesanta diversitatea de opinii, dar ceea ce uitam permanent este analiza simpla a omului de media , mai bun sau mai bun, ” un formator de opine” platit pentru formarea unei opinii, mai buna sau mai rea in functie de grupul ales pentru dezvoltarea opiniei respective . Din punct de vedere a acestui fapt este simplu: doamna respectiva a deranjat un anumit grup de opinie , din care face parte si il reprezinta domnul M.Ciuvica, iar dansul ca un ” barbat ” adevarat , ia dat doamnei peste ” bot” , specific romaneste.Cu stima.Analistul

 14. adevarul este undeva la mijloc. Zice unul pe aici că Voiculescu a ”furat 100 de milioane de euro”..poate da poate nu. dar nu trebuie uitat că grupul grivgo a plătit intre 2004-2016 taxe şi impozite la stat în valoare de 362 de milioane de euro.
  In cadrul articolulului se vorbeste de CV-ul minunat a lui Chichirău (era o glumă, femeia asta de 40 de ani nu are CV) dar nu se aminteste că Mugur Ciuvică a fost timp de 14 ani membru al Partidului National Tărănesc- Crestin si Democrat, (cel mai anti-comunist partid al anilor 90) si principalul consilier a primului presedinte democrat al României profesor Emil Constantinescu, Ciuvică a fost secretar general al Presedintiei 1996-2000. In perioada guvernării lui Adrian Nastase, Ciuvică a fost arestat.
  Băi securistilor! Există Dumnezeu!

 15. Imi pare rau sa o spun dar se pare ca Ciuvica vede mult mai limpede ce se intampla in Romania decat revista Rost.
  Ma gandesc si la reactiile de bucurie idioata la alegerea lui Iohanis ca si la caderea guvernului Ponta prin incalcarea grosolana a democratiei si urcarea lui Ciolos pe cadavre.
  La fel ma gandesc la spaima cretinoida, inflamata de canale de propaganda vestice si locale, de ‘amenintarea’ ruseasca.
  As zice ca sunteti de fapt in solda acelorasi manipulatori din umbra (viata e grea in Romania si un ban in plus nu strica) dar prefer sa cred ca sunteti doar mai lenti in documentare si intelegere a situatiilor…

 16. Să fim serioși, madam Chichirău, un produs al cultural-marxismului universitar american, nu este cu nimic diferită de Ciuvică. Se merită reciproc. Apare Cosette de nicăieri, declară la o conferință de presă că dorește să ”elimine sărăcia, complet” și alte prostii care nu pot fi șterse nici cu MBA-ul, nici cu doctoratul și susține că reprezintă diaspora. Numai că diaspora nu este gașca de studenti romani marxiști din care se trage dumneaei ci vreo 3 milioane de romani care lucrează in afara granițelor și care în majoritate lor sunt creștini conservatori, chiar mult mai tradiționaliști decât cei rămași acasă, adică total opuși ideologiei pe care o promovează partidul cu nume de mufă din care face parte Cosette. Nici eu și nici 90% dintre medicii români pe care-i cunosc, care lucrăm in străinătate, nu ne simțim reprezentați de această tovărășică radicală. De fapt, cunosc un singur susținător al USR. Așa că, mai ușor cu Cosette și tovarășii ei. Nu că l-aș simpatiza pe Ciuvică dar în acest moment Cosette este mult mai periculoasă decât el așa cum Neicușor Dan este mult mai periculos decât Dan Voiculescu. Cel mai mic marxist este mai periculos decât cel mai mare hoț.

Comentariile sunt închise.