Se pregătește desființarea Muzeului Țăranului Român

UPDATE (ora 19,10): Secretarul de stat Radu Boroianu a afirmat că proiectul privind comasarea Muzeului Satului cu Muzeul Ţăranului Român se află “în mapa de şedinţă a Guvernului”. Citiți articolul de pe activenews.ro.

Azi a fost învestit noul ministru al culturii, Gigel Sorinel Știrbu.

Conform unui reportaj de pe site-ul dcnews, după ce l-a felicitat pe noul ministru, președintele Traian Băsescu i-ar fi spus acestuia să aibă grijă nu comaseze Muzeul Satului cu Muzeul Țăranului Român.

Mi-e greu să cred că Traian Băsescu a vorbit fără să aibă informații certe. Mai ales că de câțiva ani asupra MȚR are loc un asalt al neomarxiștilor de tot felul, a căror influență își face simțită prezența tot mai des sub forma politicile antinaționale, nu doar ale ministerului Culturii. Cel mai recent atac, ce părea ultimul doar pentru naivi, a fost transformarea MȚR în centru cultural acum două luni, de către același minister.

Comasarea muzeelor ar presupune evacuarea clădirii, proiectată dintru început pentru un muzeu al omului. Poate că aceasta nu este o valoare pentru cei care disprețuiesc cultura țărănească românească, dar ea „ocupă” un teren de milioane de euro.

Alina Ioana Dida

About Alina Ioana Dida

Medic, publicist şi traducător. A tradus "Revoluţia franceză", de Albert Soboul, apărută în 2009 la Editura Prietenii Cărţii (Bucureşti).

Ne puteți urmări și pe Telegram: https://t.me/RevistaRost


Un comentariu la „Se pregătește desființarea Muzeului Țăranului Român”

Comentariile sunt închise.