Cavalerii întunericului

Un mare intuneric sta sa acapareze pamantul. Din toate partile, se ridica puteri care vor sa stinga Lumina lui Hristos. Dintr-o parte spre alta, dar si din interior spre suprafata, duhuri nebune ameninta crestinismul. In afara Bisericii ele prind forma extremismului, mai ales islamic, dar nu numai. In interior, degringolada, tradarea si nepasarea celor raspunzatori aduc intunericul peste lume. Sleiti de puteri, fara parghii, resemnati, asistam neputinciosi cum, incet-incet, profetiile Parintilor din vechime se adeveresc, mergand pana la cunoscutul suspin al Mantuitorului: Fiul Omului, va mai gasi EL credinta pe pamant, cand va veni? (Lc. 18,8). Unii ar fi putut crede, ca si mine, ca aceasta era doar o figura de stil, prin care Invatatorul tintea sa-si avertizeze adeptii. La fel am fi putut socoti si zicerile Parintilor sfinti, despre vremea din urma, un avertisment dur, socant. Traind si vazand ce se petrece in jurul nostru, eu unul pot spune cu siguranta ca exact asta se intampla, in mod concret: credinta crestina dispare. Dispare, prima data, din inimile noastre. Desi ultimul sondaj de opinie pe aceasta tema releva faptul ca romanul nu se lasa secularizat, totusi, adevarata credinta, asumata si marturisita prin fapte nu prin variante de raspuns, se gaseste la din ce in ce mai putini oameni.

Marile caderi din credinta din istorie s-au petrecut pe fondul smintelilor si nepasarii pastorilor. Adica exact ce se intampla acum. Avem reactii inalte doar in comunicate de presa, avem provocari contemporane pe care Biserica nu le gestioneaza, avem nereguli de ordin intern, lipsa oricarei perspective duhovnicesti, a oricarui plan de misionarism, incat pana si mineele si ceasloavele sunt pline de greseli, unele foarte mari. Mai mult, atitudinea majoritatii ierarhilor in privinta orei de religie, a fastului in care se manifesta in viata de zi cu zi, a arogantei si lipsei de viziune, oprirea din salar, pentru constructia CMN, lumanari, periodice de doi lei, si asa mai departe, ma fac, cel putin pe mine, sa gandesc ca un neoprotestant. Nu mai vorbesc de comentariile lor, ale neoprotestantilor pe aceste teme, la care nu poti decat sa-ti pleci capul.

Asa se face ca la nivel misionar suntem zero: bisericile sunt populate cu batrani, daca sunt populate, avem oameni care condamna tinere ca raman insarcinate „irosindu-si” tineretea, avem oameni carora violul nu li se pare ceva grav, oameni pro-avort, pentru ca in mintea lor sufletul intra in om dupa ce se naste, avem oameni care nu stiu ce sarbatoresc la Pasti, care nu-si fac semnul crucii corect, care injura de cele sfinte, care nedreptatesc, fura, santajeaza, pacalesc, desi merg la biserica, iar unii chiar se „spovedesc” si se impartasesc.

O lege antinationala, o lege de pe urma careia au de suferit fii ai Bisericii, fii cu care Biserica se poate mandri in mod cert, oameni de caracter si credinta, oameni de jertfa, nu starneste nici o reactie din partea Patriarhiei sau a vreunui cleric mai insemnat. Nu mai vorbesc de lipsa oricerui interes din partea majoritatii societatii civile.

Avem un caz nesingular de viol care starneste reactie in mediul bisericesc abia dupa ce lumea isi intoarce ochii de la ecranul unde a vazut/citit stirea inspre oamenii Bisericii. Avem un caz in care se vehiculeaza ideea unui schimb de terenuri intre state pentru construirea de lacasuri de rugaciune, in urma caruia statul turc construieste una din cele mai mari moschei, iar Patriarhia Romana nu primeste nimic in schimb. Cu alte cuvinte ISIS vine in Romania si construieste moschei cand nici pe timpul ocupatiei otomane nu s-a intamplat asa ceva, iar Biserica Ortodoxa Romana, nu poate construi nimic pe taramul vechiului Constantinopol deoarece legislatia turca nu permite. Desigur, nu e vina Patriarhiei pentru asta, dar evenimentul a trecut cu usurinta printre concetateni, unii aratandu-se revoltati, chiar, de lipsa de democratie a noastra, acuzandu-ne de temeri, ipohondrie si xenofobie.

Pe plan extern, avem crestini decapitati cu zecile de mii de forte islamice finantate si sprijinite de Apus, de parca s-ar dori intr-adins un conflict intre islam si crestinism. In India si China, hindusi, budisti si ce-or mai fi, au vandalizat si atacat biserici crestine si personalul aferent, fara un motiv anume, doar asa, s-arate lumii ce tari sint ei. Autoritatile lor de stat nu s-au aratat prea grabnice sa sara in ajutorul crestinilor, de unde tragem concluzia, ca tolereaza sau sprijina din umbra aceste atacuri. La ei nimeni nu striga de lipsa de intoleranta fata de crestini, cum striga unii la noi fata de alte grupuri. Si nici politicienii lor nu se dau peste cap sa intre in gratiile altora, mai mari sau mai importanti. Pana si presedintele Keniei l-a smerit pe Mister Obama cand acesta a cerut respectarea drepturilor LGBT, replicandu-i ca nu va impune nimic propriului popor, cu forta. Pe cand la noi, tara cu vadite pretentii europene, legile aiurea se impun cu japca, ori trec „tacit”. Astfel, unul dintre sustinatorii prin semnatura a unui proiect de lege care ar prevede acordarea de grade militare oricaruia care doneaza bani armatei, apare in presa la cateva zile dupa si spune ca nu stie ce a semnat, ca a fost dezinformat. Altul, zice ca i se pare absurd proiectul prin care un grup macroprudential (de unde scot astia denumirile, frate?) sa aiba drept de conducerea asupra unui guvern votat, fara a se supune cuiva. Si, nu mai vorbim de „legea antilegionara”, care vine intr-un moment cand nimic nu cerea impunerea ei, care este neconstitutionala si care nu tine cont de faptul ca raspunderea penala este individuala si ca nu poti include presupusii infractori la un loc cu infractorii insisi.

In Kenya cum o fi? In Nepal, convertirea la crestinism este interzisa prin constitutie, crestinii nu pot cumpara nici pamant acolo, in timp ce la noi, pamanturile sunt de vanzare pentru oricine, si nici macar nu au pret. Iar o eventuala introducere in Constitutie a vreunei trimiteri la BOR inflameaza spiritele in toate mediile.

De atentatele, crimele, violurile, ofensele, atacurile de care au parte crestinii din lumea islamica, nici nu are sens sa mai pomenim. Politicienii lumii au grija sa impuna agende anticrestinesti, nicidecum sa sprijine crestinismul. Pentru ei, imputinarea credintei crestine este un ajutor nesperat.

mars1

 

mars2
O fotografie cu marsul de la Paris, in urma atentatului de la Charlie, luata de la nivelul solului, da impresia ca la miting au participat multime de oameni. De la inaltime, se vede clar realitatea. Exemplu de manipulare.

 

Un lucru musai de remarcat este cucerirea de catre islam a lumii occidentale. Atacuri comise de acestia asupra crestinilor s-au intamplat nu numai in vestul Europei dar chiar si in Canada sau SUA. Jihadul e specific musulmanului si lipsa lui e de neconceput. Libertatea si democratia sunt inexistente pentru ei, ba chiar lupta impotriva lor. Si atat de salbatici sunt, incat musca si mana celui ce-l ajuta.

In Italia, majoritatea violurilor sunt savarsite de imigranti africani, la fel cum Suedia, tara care i-a adoptat masiv si fara restrictii, a ajuns pe locul 2 in lume la acest capitol. Mai mult decat atat, in Italia, statuetele crestine din piatetele bisericilor catolice au fost vandalizate, africanii pisandu-se pe ele sau distrugandu-le efectiv. Nu face bine Ungaria ca ridica garduri pentru a-i impiedica sa intre? Noi ii primim de bunavoie! Ar trebui conditionata aceasta primire de convertirea la crestinism. N-ar mai fi democratic? E-o notiune pe care ei, oricum, n-o stiu.

Sunt cartiere de musulmani in statele Europei de vest unde politia nu indrazneste sa intre! Asta da democratie.

freedom1

freedom2
Demonstranti musulmani din Olanda, sustinand inlocuirea sistemului legislativ democratic cu Sharia. De asemenea, ei mai sustin ca „Libertatea sa se duca naibii, Sharia e noua lege.”

 

Si astfel, prin legi anticrestine, prin fapte anticrestine, crestinismul va dispare. Desigur, vorbesc la nivel macro, mici comunitati vor mai putea fi existand ici si colo.

Parintii spun ca in vremurile de pe urma, lumea va fi cuprinsa de pacat asa de mult, incat chiar de ar mai fi unul sa doreasca sa cunoasca pe Hristos, nu va avea cum, nu va avea de unde. Probabil pana si bisericile vor fi distruse, asa, ca spectacolul sa fie deplin. N-ar avea cine? Pentru asta, inca de mici ni se educa copii. Mi se plangea cineva ca nepotelul lui, trecut in clasa a III-a are in programa educatia sexuala. Ce mai vrei? Intuneric mare a pornit sa acopere planeta si o va face. Macar de-am putea sa ne pazim de la pacate si sminteli, incat sa nu fim si noi dintre cavalerii lui.

Pentru detalii, puteti consulta, site-ul in engleza.

About Pr. Cosmin Vasilescu


Ne puteți urmări și pe Telegram: https://t.me/RevistaRost


2 comentarii la „Cavalerii întunericului”

 1. Pentru cei ce pregatesc inscaunarea lui antihrist (si pentru care idolatria este cel mai mare oacat), crestinismul trinitar (ortodocsi-catolici) reprezinta o forma „de idolatrie” de neacceptat, deoarece nu se pot impaca cu faptul ca Dumnezeu s-a intrupat in istorie.

  In noua ordine, privilegiatii vor fi monoteistii lui antihrst, dar vor fi tolerati si monoteistii monopersonali (islamistii, sau „crestinii” care neaga dumenezeirea lui Hristos din categoria „martorilor lui Yehova”).

  Islamul este folosit in Europa, pt a distruge ultimele ramasite de crestinism trinitar. In lume adeptii jihadismului sunt folositi pt a distruge fizic ultimii crestini trinitari. Prin urmare, coduatorii din urma asa gandesc si asa actioneaza. Asa e planificarea.

  Cu toate victimele rezultate atacurile teroriste urmare a conflictului israelo-arab, crestinii trinitari sunt perceputi ca dusmani mai periculosi de unde si starea de fapt pe care o constatati.

  PS: Heinrih Heine, evreu ‘crestinat’ formal de protestanti din motive de avantaje sociale constata: „Orice crestin catolic ce devine protestant, paraseste idolatria trinitara, pornind spre monoteismul iudaic” – citat aprox preluat din Paulescu.
  Cu toate aceste, ultimii care il vor inffrunta pe antihrist vor fi crestinii ortodocsi…

  PS2: Atata vreme cat in Europa vor mai exista crestini trinitari, invazia de pagani sau de islamici va continua… Prin legislatie europeana.

 2. Este trist, dar noi am ales sa venim pe acest Pamant intr-o asemenea perioada.
  Si Parintele Arsenie Boca spunea ca Diavolul va intra in Biserica.Razboiul impotriva crestinilor si in special ortodocsilor este dus pt ca ei se impotrivesc planului Ocultei Mondiale de implantarea cip-ului, care presupune controlul si dirijarea mentalului.
  Ase vedea distrugerea Iugoslaviei, a Ucrainei, atacurile asupra Rusiei, Greciei, etc…………
  Cine doreste si are timp, rabdare sa caute pe net ” Proiectul L.U.C.I.D.”
  Se va lamuri pe deplin.
  MD

Comentariile sunt închise.