Petiţie către Avocatul Poporului: Legea 217/2015 nu este constituţională

Domnule Victor Ciorbea,

Vă  semnalăm că aveţi datoria legală şi morală de a denunţa neconstituţionalitatea legii 217/2015 (care completează şi modifică OUG nr.31/2002 – o normă care era la rîndul său acut neconstituţională).  Nu vă puteţi ascunde laş atunci cînd Romania e tratată ca o colonie în care băştinaşii sînt privaţi de libertate, ca o ţară învinsă în 1944 şi ocupată pînă azi.

Dacă vă veţi deroba acum de la responsabilitatea de a apăra libertăţile cetăţeneşti, responsabilitate ce vă revine ca Avocat al Poporului, veţi păcătui fatal faţă de libertatea de conştiinţă a urmaşilor celor care s-au sacrificat, încercînd să-şi  apere ţara şi demnitatea de urgia comunistă.

A venit momentul să vă dovediţi buna credinţă sau să vă dezonoraţi iremediabil.

V-aţi clădit cariera pretinzîndu-vă un apărător al democraţiei, naţionalismului, creştinismului şi memoriei foştilor deţinuţi politici/ luptători anticomunişti, urcînd spre putere pe „culoarul” PNŢcd. Veţi permite acum ca victimele comunismului să fie re-incriminate, întru protecţia călăilor şi moştenitorilor lor, prin impunerea unor legi nocive, paraşutate dinafara României?

Vă cerem să faceţi demersurile de rigoare, faţă de toate instituţiile care se pot implica la un moment dat în corectarea situaţiei (în primul rînd Curtea Constituţională, dar şi ICCJ/CSM, parlament, presă etc.).

Deschizînd lista de semnături: Ioan Roşca, cercetător interdiciplinar, purtător de cuvînt al Comitetului de Reprezentare a Victimelor Comunismului.

Semnaturile se pot adauga aici.

 


Ne puteți urmări și pe Telegram: https://t.me/RevistaRost


4 comentarii la „Petiţie către Avocatul Poporului: Legea 217/2015 nu este constituţională”

 1. Va rog ca, in calitate de Avocat al Poporului, sa denunţati neconstituţionalitatea legii 217/2015.

 2. Note de precizare:
  1. Nu considerăm necesară/oportună enumerarea articolelor de Constituţie încălcate de legea 217, începînd cu dreptul la opinie şi asociere, continuînd cu prezumţia de nevinovăţie şi terminînd cu suveranitatea României-recunoscută de Constituţie. Legea este integral neconstituţională, antidemocratică, antilibertară şi antinaţională.
  2. Nu considerăm relevante limitările formale în calea intervenţiilor Avocatului Poporului. Contestăm obstacolele în calea democraţiei reale şi afirmăm puterea cetăţeanului asupra respectării Constituţiei. Dacă domnul Ciorbea nu găseşte căi formale de a-şi onora rolul de fond, solicităm oricărei instituţii implicabile să-şi facă datoria faţă de populaţia prinsă sub puterea statului.
  3. Nu aşteptăm ridicarea excepţiei de constituţionalitate în procese la legea 217/2015, pentru că vrem să ne împotrivim la timp, energic, încercării de intimidare a opiniei publice, prin promulgarea unor astfel de legi represive. Abrogarea ei nu ajunge- trebuie să împiedicăm recidiva – limitarea libertăţii noastre de către uzurupatorii instituţiilor ce pretind a ne reprezenta.

 3. Consider ca această lege este una anticonstituțională și ca trebuie declarată ca atare.

 4. Este o lege antiromaneasca in primul rind.Prin ea ,jidovii decapiteaza neamul romanesc.
  Sa ne rugam la bunul Dumnezeu ca putinele minti luminate-de mai sunt- sa anuleze absurditatea acestei legi.
  TRAIASCA ROMANIA

Comentariile sunt închise.