O propunere pentru ipocriţii care susţin cauza „refugiaţilor” musulmani

Am obosit să citesc lamentaţiile şi aberaţiile tuturor „umaniştilor” şi „progresiştilor” cu privire la „criza refugiaţilor”. Întîi că nu e o problemă cu refugiaţii, ci cu migranţii economici. Nu mai insist să demonstrez asta, au făcut-o deja alţii, în mod convingător. Doi, ca să înţeleagă toţi miloşii care e situaţia, să ne imaginăm următorul scenariu. Într-o bună zi, un grup de oameni fără adăpost (fără surse de venit, fără asigurări de sănătate, fără haine, fără nimic, ci eventual cu familii numeroase) hotărăşte să nu mai stea pe străzi, prin canale, pe unde apucă şi intră cu forţa în casa dvs. Odată instalaţi, musafirii nepoftiţi pretind să-i hrăniţi, să-i îngrijiţi, să-i şcolarizaţi pe ăi mici, să-i îmbrăcaţi şi să nu-i deranjaţi cu programul, preocupările şi tabieturile dvs. În plus, să nu cumva să-i insultaţi rugîndu-vă de faţă cu ei, dacă aveţi altă credinţă decît a lor, sau să vă expuneţi simbolurile de credinţă, dar să le organizaţi un colţ în casă unde ei să se poată ruga liniştiţi. Estimp, ei se vor comporta aşa cum au fost învăţaţi, ca pe stradă, provocîndu-vă daune şi neplăceri.
Aşa-i că e creştineşte să-i primiţi fără umbră de protest şi să vă faceţi slugile lor, ba şi să renunţaţi la credinţă, în numele lui Hristos, creştini dvs.? Aşa-i că e natural să daţi dovadă de umanitate, oricît v-ar costa, poate şi viaţa, onor atei/indiferenţi religioşi/progresişti dvs?
Desigur, vă puteţi amăgi că, la un moment dat, intruşii vor învăţa de la dvs. bunătatea, toleranţa şi generozitatea, ba şi că vor accepta să lucreze ceva pentru a contribui, fie şi nesemnificativ, la cheltuielile casei. Însă, dacă veţi privi cu atenţie în jur, veţi vedea că astfel de oameni nu se (re-)adaptează la normalitate niciodată. Au mai încercat şi alţii să-i readucă în lumea civilizată şi au eşuat. Excepţiile sînt excepţii şi-atît.
Ei, acum, schimbaţi ce e de schimbat în cazul invaziei islamiste din UE şi spuneţi-mi dacă mai sînteţi susţinătorii ideii ca „refugiaţi” să fie primiţi cu orice preţ. Dacă răspunsul e afirmativ, zic că, pînă la „refugiaţi”, ar trebui să exersaţi cu vreo familie de oameni ai străzii (ştiu cazuri concrete, cărora li s-a dat adăpost şi hrană şi li s-au găsit locuri de muncă, iar după o vreme au fugit înapoi în canale). Serios, sînt atîţia compatrioţi creştini care suferă de sărăcie extremă, încît nu aveţi nevoie să-i aşteptaţi pe străinii musulmani, de peste mări şi ţări, ca să vă demonstraţi mărinimia. Dacă nu sînteţi dispuşi să-i ajutaţi în mod concret pe cei care chiar au nevoie şi se află lîngă dvs., lăsaţi-o mai moale cu susţinerea cauzei „refugiaţilor”, ca să nu vă bănuim de ipocrizie.
Veţi spune, probabil, că „homleşii” şi „refugiaţii” nu sînt acelaşi lucru, că ultimii nu sînt oameni fără căpătîi, ci doar într-o teporară dificultate. Corect. Totuşi, comparaţia se susţine în esenţa ei: oamenii aceştia nu au respectat nici o regulă, nu au cerut ajutor, ci au dat buzna în UE, tăvălind graniţă după graniţă; ei nu vin să se adăpostească de vremea rea, ci vor un trai mai bun pe spinarea altora; vin cu o cultură diferită (în sensul cel mai larg al termenului) pe care nu o vor doar tolerată, ci pe care urmăresc să o impună gazdelor şi aşa mai departe.
Dacă nu sîntem atenţi, şi într-un caz, şi în celălalt, noi, gazdele, riscăm să fim evacuaţi din propriile noastre cămine. Asta e miza adevărată.
În concluzie, nu spun să fim inumani, ci doar raţionali. A, şi să nu folosim creştinismul ca scuză pentru prostie, că nu este. „Umanismul” secularizat, deci o ideologie, poate fi.
Claudiu Târziu

About Claudiu Târziu

Jurnalist, scriitor şi editor; cea mai recentă carte publicată: ”Rostul generației noastre. O perspectivă conservatoare asupra României postcomuniste” (Ed. Rost, București, 2019)

Ne puteți urmări și pe Telegram: https://t.me/RevistaRost


26 de comentarii la „O propunere pentru ipocriţii care susţin cauza „refugiaţilor” musulmani”

 1. Pentru exact aceleasi argumente, exprimate prin august, am ramas fara cativa „prieteni”. Nu mi-au raspuns insa inainte la intrebarea daca si-ar da icoana jos de pe perete la solicitarea diversilor oaspeti, de teama ca acestia sa nu se simta ofensati …..

 2. M-a frământat această problemă, acest subiect. Am cerut parerea mai multor oameni.Raspunsurile au fost diferite.Unul dintre ele afost să le primim pe toate cu smerenie, deoarece toate sunt îngăduite de Dumnezeu, nimic nu se întâmplă fără știrea lui.
  Alt răspuns a fost acela de a-i primi, dar noi să impunem unde merg, nu last așa la voia întâmplării.

 3. Cea mai bine formata opinie intotdeauna va fi aceea care ia in considerare perspectiva fiecarei parti, sau macar incearca, fie ca e vorba de liberali, conservatori crestini sau musulmani, radicalizati sau nu. Astfel de generalizari nu-si au locul intr-un argument (umanistii sunt niste ipocriti, se lamenteaza si abereaza), iar in astfel de situatii nu e nevoie doar de ratiune ci si de empatie. Ceea ce m-a invatat viata este ca in general, raspunsul il gasesti undeva la mijloc, intre extreme :). Nu sunt de acord sa-i las sa intre nestingheriti in tara si sa faca ce le rupe capul dar nici nu le voi intoarce spatele. Nota bene.

  • Vă îndemn să mai citiţi o dată articolul, poate reuşiţi să înţelegeţi ce-am scris. Am spus şi de creştinii care, cu ipocrizie, le plîng musulmanilor de milă, dar nu se grăbesc să ajute creştinii nevoiaşi de lîngă ei. I-am pus pe acelaşi plan cu „umaniştii”, doar că ei nu au scuza că sînt victimele unei ideologii.
   În fine, unde este extremismul meu? N-am indicat nici o soluţie de forţă, am şi precizat că nu îndemn la lipsă de empatie. Altceva am vrut să spun, şi am spus-o foarte limpede.
   Referindu-mă acum la ce trebuie făcut: UE să-şi respecte propriile reguli, nu să le schimbe după cum bate vîntul şi să aibă atenţia în primul rînd la cetăţenii ei, noi sîntem prioritari, că de aia ne-am silit să ne adunăm în clubul ăsta care ameninţă să devină un suprastat.

 4. Cristina: cumsecadenia nu trebuie sa se confunde cu smerenia, Nu toti cei care dau navala sunt trimisi de Dumnezeu. De Allah, poate :). Raportarea la Dumnezeu se face cu discernamant, nu cum vrea orice ametit care se crede practicant.

  Odata primiti nu-i poti tine la inchisoare, nu poti decat pt un timp sa-i controlezi. Nu-ti pui problema ce se va intampla dupa?? Accepti cota, si dupa aia? Ii trimiti unde?

 5. Ma intreb cum ar fi daca Spania, Italia, Anglia, Germania, Franta, Suedia etc. ar gandi la fel ca tine si ce s-ar fi intamplat cu toti romanii care au invadat Europa (inclusiv eu) pentru o viata mai buna. Banuiesc ca nu e nici o problema,nu-i asa? Pentru ca noi nu suntem la fel…romanii nu omoara, nu fura, nu intra in casele oamenilor cu „japca” si nici nu ataca pe nimeni din senin pe strada, nu violeaza, nu injura, nu maltrateaza copii si nici nu isi bat femeile(mamele,prietenii etc.) .In nici un caz! Romanul e roman ! E bun la critica si atat. Multumesc

  • Ţările cu pricina au gîndit şi gîndesc ca mine. Dovada constă în prăpastia căscată între voinţa popoarelor şi măsurile guvernelor, care vor plăti pentru comportamentul lor la proximele alegeri.

   Cînd Romania era în afara UE, românii emigrau ILEGAL şi se supuneau legilor, dacă erau prinşi. Că unor guverne le-a convenit să-i tolereze şi să nu-i prea prindă, e altă discuţie, care ţine cont de exploatarea forţei de muncă ieftine. Dar acum se suspendă legile pentru a face loc în UE unor milioane de oameni fără nici o legătură culturală (în sensul cel mai larg, care se referă inclusiv la mentalitate) cu Europa. Consecinţele sînt incalculabile!

   Dacă dvs vă simţiţi invadatoare a Europei, n-am cum să vă ajut să schimbaţi asta. Din fericire, acum, că România e în UE, invadatorii ca dvs sînt legali.

   Chiar e atît de greu să vedeţi diferenţele dintre cele două cazuri?

   • De ce te miri de ce zice „invadatoarea” Andrea ? Acest tip de entitati au o logica de tipul: daca un om merge cu trei kilometri pe ora, doi oameni merg cu sase. Si mai trist, au voie sa voteze. Legal. Nu e jignire, doar constatare cu tristete.

 6. Ba frate va cacati pe voi cu impotrivirea asta tampita de parca ar veni cu milioanele in Romania.Sunteti atat de inchisi in universul vostru plin de demagogie halita ca adevar absolut incat aveti impresia ca e o datorie a voastra problema asta.Nici pro si nici contra nu tine de voi individual, asta e o problema politica si trebuie rezolvata la nivel guvernamental.Cat timp ai scris rahatul asta de articol sau ce-o fi, mai bine te uitat cateva minute la Capatos sau la Wow Biz, erai mai castigat.

  • Băi scatofilule, noi punem problema în principiu şi vedem ceva mai departe de propria burtă şi de propriul şezut – ceea ce ţie se pare că ţi-e imposibil.

   Că vin în România sau schimbă cultural/rasial/religios alte mari state din Europa este la fel de important pentru noi.

   Da, e de datoria noastră să ne spunem părerea, măcar pentru ca deştepţi ca tine să nu poată să se plîngă că n-au ştiut, cînd va fi prea tîrziu. O facem în virtutea scopurilor pe care ni le-am propus ca parte a societăţii civile şi în logica de existenţă a unei prese normale la cap. Da, presa şi formează opinii, conştiinţe, mentalităţi, nu doar informează. E drept că şi deformează uneori, prin anumite canale de dejecţii. Uite ce ţi-a făcut ţie Antena 3, de pildă. Puteam să pun pariu că eşti fan Capatos & Co.

 7. Eu mi-am pus o singura intrebare de cand toata povestea asta cu refugiatii sirieni ; „Dar daca ii vom accepta acum pe ei, cine va mai veni ziua de maine ? Ca doar prin acceptul lor vom demonstra ca oricand se va putea si cu alte natiuni , corect ? Deci Europa va deveni un fel de poarta Raiului sau cum ?! Ce exemplu vom da altora ?!
  Poate la anul, ne vor vizita indienii , spre exemplu !

 8. Alex, vrei sa fii impartial si obiectiv dar rezultatul este taman invers, nu esti corect. Prima data gresesti cand presupui ca astia sunt refugiati. Nu sunt, ei vin la chemarea Germaniei., pt conditiile de-acolo.

  Apoi presupui ca noi avem vreo datorie fata de mofturile lor sau fata de politica Germaniei sau a vesti ilor, ori n-avem.

  Trei, nu poti hotara unde sa mearga sau ce sa faca. Odata primiti ai de-a face cu ei.

  Patru: esti simplist in gandire, consideri ca prin gazduirea lor, se rezolva totul. Ce faci cu ei dupa? Ce faci daca mai vin? Daca degenereaza in batai, violuri, injunghieri, ca in taberele din vest, cum sontrolezi situatia? Prin forta? Ce faci daca recidiveaza? Ce strategie sustii? Care? A cui? Doar mergem pe mana UE si asteptam ordine de la Merkel? Ce faci daca esti nevoit sa-i tii pt totdeauna? Cine da bani? Unde ii tii? Ce faci cu ei?

  Deci?

 9. Andreea, tu te-ai dus la munca acolo, si esti dintr-o tara parte a Europei dintotdeauna.

  Oamneii astia vin aici sa traiasca pe banii nemtilor. Ei sunt organic impotriva crestinismului, a democratiei si a civilizatiei cum o stim noi. Sunt total incompatibili. De la 3 ani ii invata ura impotriva evreilor si crestinilor, in timp ce imamii lor propovaduiesc in moschei mesaje de ura rasiala si religioasa. Ei inca se cred cuceritori, vor sa impuna califatul si Sharia.

  Agreseaza localnicii, fura, traiesc in ghetouri, asa cum media vest-europeana a aratat clar.

  Locuitorii acelor tari s-au saturat deja.

 10. astia odata ajunsi in Europa, devin cetateni europeni si vor avea libera trecere. Se vor bucura de toate drepturile europei, e ca si cum ai lasa casa pe mana unor copii. Daca n-o inunda, ii vor da foc. Oricum, vor sparge ceva.

  in final, ne va afecta si pe noi.

  si vin cu milioanele, toti analistii avertizeaza.

  o sa fie bai mare!

 11. „…strategia extremei stângi germane, elaborată la începutul anilor ’90, de schimbare a Germaniei cu ajutorul imigrației masive, este susținută și promovată azi, cu asiduitate, de un cancelar creștin democrat! Un cancelar “creștin democrat” care-și etichetează opozanții, în buna tradiție a stângii radicale, drept “haite brune” și “extremiști de dreapta”, având același discurs cu cel al ministrului său de justiție, socialistul care dorea să-i vadă cât mai repede pe cei care se împotrivesc schimbării Germaniei, în spatele gratiilor! Asta în vreme ce, pe străzile orașelor germane, radicalii de stânga “Antifas” manifestau, alături de reprezentanți ai imigranților, pentru deschiderea totală a frontierelor Germaniei și ale Europei! Controlul opiniei publice este și el asigurat, nu numai în Germania, în toată Europa, de o presă eminamente de stânga!”

  cititi integral la https://bogdancalehari.wordpress.com/2015/09/28/niciodata-europa/

 12. ”Ţările cu pricina au gîndit şi gîndesc ca mine. Dovadă că guvernele sînt rupte de voinţa popoarelor şi că vor plăti la proximele alegeri.”

  Asta nu am inteles-o !!!

 13. Ţările nu se confundă cu guvernele. Ţara înseamnă în acest caz poporul, că vorbim de gîndire, nu de geografie. Sondajele arată că popoarele europene nu sînt deloc de acord cu măsurile guvernelor. Iar cei calificaţi drept extremişti şi/sau eurosceptici cresc în sondaje în ritm alert
  Am reformulat fraza, ca să fie mai limpede.

 14. >„Umanismul” secularizat, deci o ideologie, poate fi.

  S-a trecut de mult de la stadiul de ideologie la propaganda agresiva si ca sa folosesc un termen compromis din limbajul de lemn al corectitudinii politice, la propaganda intoleranta.

 15. Stati linistiti, in curand vor apare partidele de extrema dreapta peste tot.
  Asta este si scopul, nu poti sa distrugi natiuni fara extremism.
  Injurati-ma peste 2 ani …………. va rog ………… acum iertati-ma.

 16. Cu ani in urma, cind s-a votat legea armelor, cea care restringea accesul cetatenilor romani, legal, la arme, toata presa era in orgasm. Au fost putini cei care au spus „Atentie ca nu e chiar asa”, aceia fiind acoperiti de restul. Acum ar fi bine sa va bucurati ca aveti ce v-ati dorit: lipsa de responsabilitate v-ati dorit, asta aveti. Am auzit de nenumarate ori „Nu as vrea sa stiu ca vecinul meu are arma”, Bucurati-va !!! nu are; si Califatul se bucura ca aveti cu ce sa va aparati. Ar fi moral sa mai terminati cu „un NU hotarit” sau „vai ce ne facem” ati ales, Fiti fericiti, Ati facut iresponsabili citeva milioane, acum veniti cu solutii nu cu probleme. Inainte de a fi mari in gura dupa ce cititi asta studiati sistemul Elvetian sau cel Suedez de gestiune al armelor si dupa aceea dati-va cu parerea. Ar fi timpul.

Comentariile sunt închise.