Grecia a legalizat parteneriatul civil între persoanele de același sex

Parlamentul grec a adoptat ieri legea care permite parteneriatul civil între persoanele de același sex. Grecia este a 26 -a țară din Europa care legalizează acest parteneriat și a doua țară majoritar ortodoxă, după Cipru.

Legea a fost sprijinită de Syriza, partidul stângii radicale condus de Tsipras și de alte patru partide. Syriza a avut acest punct  în programul său electoral, iar proiectul de lege a fost depus la Parlament în iunie.

Parteneriatul civil exista în Grecia din 2009, permis doar pentru cupluri heterosexuale, datorită intervenției Bisericii ortodoxe. Legea din 2009 a fost declarată discriminatorie de către Curtea Europeană a Drepturilor Omului.

Prin noua lege (și) cuplurile homosexuale pot beneficia de drepturi de moștenire și de protecția Statului, dar ele nu pot încă adopta copii, informează ILGA Europe. Reprezentanții partidelor politice au semnat o declarație pentru egalitate, care prevede îmbunătățirea recunoașterii juridice a problemelor de ”gen”.

Alina Ioana Dida

About Alina Ioana Dida

Medic, publicist şi traducător. A tradus "Revoluţia franceză", de Albert Soboul, apărută în 2009 la Editura Prietenii Cărţii (Bucureşti).

Ne puteți urmări și pe Telegram: https://t.me/RevistaRost


3 comentarii la „Grecia a legalizat parteneriatul civil între persoanele de același sex”

  1. Moarte socialismului! Jos ipocritii neomarxisti de la Syriza! Acum putem spune ca guvernul i-a f**** in c*** si la propriu si la figurat pe greci.

  2. Doamne ajuta! Tot omul este mincinos, o spun SF. Parinti. Tot omul este inselat, pana la unul, o spune SF. Ignatie. 25 de ani dupa revolutie majoritatea poporului, am fost inselati si inca mai santem inselati de aceste partide politice. Ultima data cu Iohanis, am avut o mare indoiala, inima, i/mi soptea sa nu o fac si am facut/o, dar am gresit inaitea lui Dumnezeu, insa cu ajutorul lui, voi pune STOP. Parintele Iustin spunea, ca este mare pacat, sa votezi/susti o clasa politica fara de DUMNEZEU, adica noi/,,fara de minte ,,/, santem deacord, cu vazatorii de tara, tradatori, hoti si dusmanii ai neamului si DREPTEI CREDINTE. Majoritatea ne mai credem si destepti, dand in gropi de mici copii, pana astazi!?. Asa vom vota si G. Mondial, pana la venirea lui ANTIHRIST, asa ma gandesc, ca va fi..

  3. Exista o prevestire, cand Romania va adopta aceasta lege a casatoriilor gay, a doua zi va fi ocupata si isi va pierde teritorii. Si asta pentru ca Romania este Gradina Maicii Domnului si la Maica Domnului nu incap porcariile gay. Aviz poporului roman, care din vorbe se da mare credincios, dar la fapte… sta in banca lui pe cuvantul ca intoarce vrajmasului si celalalt obraz, pana-i crapa pielea pe obraji de atatea palme nemeritate si-i suna apa-n cap! Poate se trezeste, caci nu-i obligatoriu sa-i imitam pe greci, ba din contra!

Comentariile sunt închise.