Cazul Bodnariu: Declaraţia deputatei Florica Cherecheş

Circa 10.000 persoane au manifestat azi la Oradea în favoarea familiei Bodnariu.

Deputata Florica Cherecheş a postat pe facebook:

„Azi, la Oradea, mii de orădeni s-au adunat în Piața Unirii și au sărbătorit ziua unirii în avans, participând la mitingul de solidaritate cu familia Bodnariu. Azi, s-a inaugurat de fapt această piață centrală care va adăposti de acum înainte evenimente importante din viața orașului nostru.
Azi s-a împlinit un vis mai vechi al meu, acela de a vedea în Oradea, conducătorii celor mai importante culte religioase din România, uniți în rugăciune pentru o cauză comună. Au venit toți ca să-și arate susținerea față de drama familiei Bodnariu și a altor familii cărora serviciul social norvegian Barnevernet le-a răpit copiii. Cauza comună e protejarea familiei, așa cum a lăsat-o Dumnezeu, protejarea identității noastre, a valorilor și principiilor creștine.
Uitându-mă la orădenii strânși azi în Piața Unirii, dornici să facă ceva pentru aceste familii, mi-am amintit de campania de implicare socială „Oradea pune suflet”, pe care am lansat-o în 2011 și mi-am dat seama încă o dată că Oradea are suflet! Să ne ajute Dumnezeu, așa cum spuneam în cuvântarea mea, să facem zid în jurul tuturor familiilor care au probleme, a nevoiașilor, a celor vulnerabili dintre noi, care au nevoie de ajutor și încurajare.”

Citiţi şi relatarea de pe Bihoreanul, unde puteţi urmări şi câteva discursuri video.

Alina Ioana Dida

About Alina Ioana Dida

Medic, publicist şi traducător. A tradus "Revoluţia franceză", de Albert Soboul, apărută în 2009 la Editura Prietenii Cărţii (Bucureşti).

Ne puteți urmări și pe Telegram: https://t.me/RevistaRost


6 comentarii la „Cazul Bodnariu: Declaraţia deputatei Florica Cherecheş”

 1. Consider ca mentiunea deputatei:
  „Azi s-a împlinit un vis mai vechi al meu, acela de a vedea în Oradea, conducătorii celor mai importante culte religioase din România, uniți în rugăciune pentru o cauză comună.” este complet neavenita si chiar de prost gust.
  „Visul” ca oameni de diferite credinte sa respecte familia nu este nici un vis – duduia a vrut sa arate ca ecumenismul merge inainte si aici visul său se … „realizeaza”, chipurile.
  Amestecul sacrului cu profanul este ca si cum ai pretinde ca urinând in şiştar, laptele este la fel de bun…
  Familia semnifica ceva important din toate timpurile si chiar ateii comunsti o respectau – nu cred ca a venit vreun lider „ateu” – ca si asta e religie, cult antihristic … ca si hinduistii si budistii, jainistii, islamistii, si toti infratitii intru demonizare cum sint papistasii si sectantii – asijderea dar cu alta infatisare si discurs „european”/academico-stiinfic…
  Profita politic prin ecumenism de joasa factura.

  • Inteleg ca nu cunoasteti activitatea doamnei deputat. Prin activitatea pro familie in Legislativ doamna Chereches se dovedeste a fi un om de caracter. Nu a „profitat” niciodata politic.

   • La Oradea este o situatie complicata. Exista o minoritate penticostala extrem de agresiva care a pus mana pe o mare parte din resursele economice ale orasului.
    Daca te duci la firmele controlate de ei, ca sa-ti pastrezi locul de munca, trebuie sa treci la secta penticostala. NU AI DE ALES ! NIMENI NU A RIDICAT PROBLEMA LA CNCD !
    Mai mult, reteaua penticostala controleaza partial in nordul Italiei joburile care au ca obiect de activitate ingrijirea batranilor. Prinzi aceste joburi, prin reteaua lor daca esti penticostal sau treci la aceasta confesiune.

    Ramificatiile politico-economica din zona sunt mult mai mari decat se banuieste; patronii sunt de peste ocean…

    STIU DE LA O RUDA DE FAMILIE MAI INDEPARTATA, CARE DE 15 ANI ESTE PENTICOSTALA CONVINSA.

    Aceasta actiune ne arata capacitatea penticostalilor de a se mobiliza. Foarte probabil au fost si ortodocsi de buna credinta.

   • CANONUL 45 apostolic (OPRIREA COMUNIUNII CU ERETICII)

    Episcopul sau presbiterul sau diaconul, dacă numai s-a rugat împreună cu ereticii, să se afurisească; iar dacă le-a permis acestora să săvârşească ceva ca clerici (să săvârşească cele sfinte), să se caterisească.
    (10, 11, 46, 64 ap.; 2, 4 sin. UI ec; 6, 9, 32, 33, 34, 37 Laod.; 9 Tim. Alex.)

    Nu este prima data pe acest blog cand compromisurile cu politicul merg pana la calcarea PREDANIEI SFINTILOR PARINTI !

    Doamna deputat, mai bine isi inghitea limba decat sa spuna:

    „Azi s-a împlinit un vis mai vechi al meu, acela de a vedea în Oradea, conducătorii celor mai importante culte religioase din România, uniți în rugăciune pentru o cauză comună.”

    RUGACIUNEA IMPREUNA CU ERETICII, FACE CA HARUL DUHULUI SFANT SA-I PARASEASCA PE ORTODOCSII CARE O PRACTICA.

    DNA DEPUTAT TREBUIA SA TINA CONT DE AVERTISMENTUL SF IUSTIN POPOVICI:
    „NU TE POTI INDUMNEZEI CU AJUTORUL SATANEI”.
    „CANONUL APOSTOLIC 45 ESTE LIMPEDE CHIAR SI PENTRU O MINTE DE TANTAR !”

    Sf Iustin Popovici – Biserica Orodoxa si Ecumenismul; man Petru Voda.

    Ortodocsii ar trebui sa o sanctioneze la vot pe aceasta deputata, ineintemergatoare a lui antihrist !

   • Sunt pentru transparenta, de aceea v-am aprobat comentariul. Eu am alte informatii despre dna Chereches.
    E important ca oamenii au fost solidari in cazul Bodnariu si n-au tinut cont de confesiune. Pentru ca drepturile parintilor, ale copiilor (ale omului, ca denumire juridica) de catre Stat sau altcineva, in Norvegia sau aiurea, sunt importante de inteles cata vreme ne dorim Libertate.

Comentariile sunt închise.