Marian Munteanu despre dreapta românească

Într-un articol apărut ieri pe situl www.identitatealiberala.ro, Marian Munteanu afirmă că în România ”vorbim despre spectrul de dreapta doar pentru a ne afla în treabă, ceea ce nu-i deloc normal. Cu alte cuvinte, ne amăgim degeaba.”

”Însă, dacă ar fi să discutăm despre nişte curente politice pe model european, şi de faptul că România are nevoie de aşa ceva, cred că o dreaptă autentică trebuie să se construiască pe valorile care definesc identitatea noastră ca popor, dar şi în jurul unor instituţii în care românii au încredere. Pe scurt, consider că dreapta autohtonă trebuie să fie creştină şi anticomunistă.”

”Desigur, în realitate, această problematică se dovedeşte a fi deosebit de complexă şi nu poate fi expediată printr-o simplă declaraţie. E nevoie de o analiză de substanţă. Oricum, obstacolele se dovedesc multiple. De ce? Pentru că, din nefericire, în ţara noastră e foarte, foarte multă prostie.”

”Neghiobia şi nepriceperea au fost şi sunt dominante, mai cu seamă din punct de vedere politic, dar şi în celelalte domenii de activitate. Aşa că, iată, n-ar trebui să ne mire deloc că nu avem o dreaptă veritabilă, chiar şi la 26 de ani de la Revoluţie, deşi se resimte din ce în ce mai acut o astfel de nevoie.”

Alina Ioana Dida

About Alina Ioana Dida

Medic, publicist şi traducător. A tradus "Revoluţia franceză", de Albert Soboul, apărută în 2009 la Editura Prietenii Cărţii (Bucureşti).

Ne puteți urmări și pe Telegram: https://t.me/RevistaRost


2 comentarii la „Marian Munteanu despre dreapta românească”

Comentariile sunt închise.