Epicentrul infecției cu virusul Zika coincide cu zona unde au fost eliberați țînțari modificați genetic

De cîteva săptămîni, practic din nimic, a explodat o nouă epidemie de care nu se auzise pînă acum, epidemia cu virusul Zika care afectează grav, în principal, copiii nenăscuți. Aceștia se nasc cu microcefalie și cu retard mintal grav avînd nevoie de ajutor toată viața. Virusul Zika se transmite prin intermediul înțepăturilor țînțarilor.

Zona cea mai afectată se găsește în estul Braziliei, de acolo răspîndindu-se pe tot continentul american și, mai nou, în Europa. Din octombrie 2015 și pînă în prezent au fost raportate în Brazilia cel puțin 4.000 de cazuri de copii afectați.

Epicentru epidemiei Zika
Epicentru epidemiei Zika

Întîmplător, sau poate nu, zona respectivă din Brazilia este aceeași în care compania Oxitec a eliberat în natură, în vara anului 2015, țînțari modificați genetic care aveau rolul de a controla populația generală de țințari responsabili de răspîndirea virusului care provoacă febra Dengue. În iulie 2015 compania Oxitec a dat publicității un comunicat în care spuneau că programul s-a dovedit a fi un succes, populația de țînțari responsabilă de răspîndirea virusului care provoacă febra Dengue fiind redusă cu mai mult de 90%.

Mai jos aveți zona unde au fost eliberați țîntari modificați genetic în vara anului 2015 de către compania Oxitec:

Spre bucuria marilor companii farmaceutice, acum s-a pornit cursa pentru crearea unui vaccin care să rezolve problema virusului Zika. Doar că va dura cel puțin un an pîna cînd vaccinul va fi disponibil. Între timp autoritățile braziliene au trimis 200.000 de soldați pentru a lupta împotriva virusului Zika. Aceștia vor distribui materiale informative și vor merge din casă în casă pentru a informa populația despre cum se răspîndește virusul și cum să se ferească.

Nici Jocurile Olimpice care urmează să se desfășoare în vara acestui an în Brazilia nu se văd prea bine. Atît atleții cît și vizitatorii care vor lua parte la competiția olimpică sînt atenționați să aibă grijă. Probabil că dacă epidemia va lua amploare vom avea și cazuri de sportivi care vor refuza să participe cît și turiști care vor prefera să stea acasă.


Ne puteți urmări și pe Telegram: https://t.me/RevistaRost


3 comentarii la „Epicentrul infecției cu virusul Zika coincide cu zona unde au fost eliberați țînțari modificați genetic”

 1. La Argamum Jurilovka m-am tratat vara trecuta impotriva hoardelor de Aedes Aegypti, tantarii purtatori de Cigungunya, cu palinka, vodva si tuica de pruna si am scapat cu viata.
  Nu glumesc. Autoritatile sanitare stiau ca vaporenii au adus de toate, dar nu au vrut sa le stice cheful turistilor.
  Magaria de inginerie genetica, inteapa noaptea, si varinata Cikungunia, ziua
  La toate s-au gandit,
  Deci, pe langa spirtoase (ca frectie), mai merge si lavanda in toate formele (ulei esential, tufisuri, buchete)
  Domnul general Strainu zice ca, Zika a fot creata de rusi in1947 in Uganda (ca arma biologica), si pentru ca a fost foarte apreciata de oamenii de stiinta si mai putin apreciata de pacienti, au pus-o la borcan ,pana acum cand a venit vreme valorificarii globale.

  • Nici mie nu imi plac rusii, dar totusi, sa nu exageram. In 1947 Uganda era colonie britanica, si-a obtinut independenta in 1962. Sigur ar fi gasit rusii un alt loc de testare, undeva mai aproape de ei, pentru a monitoriza mai bine. Si ce interes ar avea, totusi, sa lanseze rusii virusul tocmai in Brazilia??? Si Strainu asta e presedintele PRM, halal sursa v-ati ales…

 2. Întîmplător, sau poate nu, zona respectivă din Brazilia este aceeași în care compania Oxitec a eliberat în natură, în vara anului 2015, țînțari modificați genetic care aveau rolul de a controla populația generală de țințari responsabili de răspîndirea virusului care provoacă febra Dengue.</i<

  Nu e intamplator deloc. Oculta internationala, da' nu ma-ntreba ce e asta, are tot interesul sa creeze boli, sa ne usureze de bani.

Comentariile sunt închise.