Organocratura va trece de la combaterea corupţiei la pedepsirea „discursului de ură” şi la penalizarea „discriminatorilor”

De ceva vreme am făcut prognosticul că nu peste mult timp vom vedea cum organocratura va trece de la combaterea corupției la pedepsirea ‘discursului de ură” și la penalizarea „discriminatorilor”, a ‘homofobilor” și a tuturor celor care nu sunt de acord cu măreața ideologie a corectitudinii politice. A tuturor celor care, nu-i așa, sunt vinovați că nu avem o țară „ca afară” și că rămânem așa de înapoiați încât, uite (după ne lămurește neica Tolontan – noul Bruckan) nu avem și noi în țărișoara noastră condamnați pentru „discriminare” și pentru „discurs de ură”!

Pe lângă alte rațiuni, o astfel de evoluție este explicabilă prin însăși logica de funcționare a instituțiilor birocratice. Nu v-ați întrebat ce vor face toată armata aia de procurori, lucrători cu ochiul și timpanul, postaci pe facebook, formatori de opinie, etc., etc., care acum, pe banii contribuabilului, se luptă cu corupția și prind pe rupte corupții din țara asta? Păi cum se vor plăti mai departe salarii babane și se vor asigura cariere fulminante cu drept de pensie specială, dacă, după prinderea ultimului șef de post care a închis ochii la depășirea limitei de viteză, organocratura va risca să rămână fără obiectul muncii?

Dacă nu există, obiectul muncii va fi inventat. Cadrul legal e deja pus în bună parte la punct, iar la ceea ce există, se poate adăuga oricând încă un articol de lege, un paragraf și o aliniere cu „bunele practici” din democrațiile avansate.

Evident, evoluția asta e favorizată și de alte cauze, conteză mai ales cum bate din aripi licuriciul, dar ce vedem la orizont numai dătător de speranță nu este…

Deocamdată, (după ce au trecut mai întâi pe la casă), Active Watch & Tolo pregătesc opinia publică în vederea primirii cu aplauze a primelor condamnări pentru delict de ‘discurs de ură’ și ‘incorectitudine politică”….

Mandache a subliniat că ”în anul 2014, din cele 59 de cazuri cu privire la infracțiunea de incitare la ură sau discriminare, art 369, Cod Penal, s-au rezolvat 19 cauze. Nici un inculpat n-a fost trimis în judecată. Pe OUG 31/2002 au mai existat 64 de cauze, 20 dintre ele fiind soluționate, dar, de asemenea, n-a fost trimis nimeni în judecată”.

Practic, din datele primite de cele două organizații de la Ministerul Public, nimeni în România n-a fost trimis în judecată pentru incitare la ură sau discriminare. Asta în condițiile în care toată lumea se plînge pentru că spațiul public, de la declarațiile politice și pînă la comentariile articolelor de pe net, este poluat de un discurs xenofob, rasist, stigmatizant și care încalcă demnitatea umană – scrie Cătălin Tolontan.


Ne puteți urmări și pe Telegram: https://t.me/RevistaRost


10 comentarii la „Organocratura va trece de la combaterea corupţiei la pedepsirea „discursului de ură” şi la penalizarea „discriminatorilor””

 1. Sper sa fiu tratat drept unul care fac descriminare fata de ne-ciobani (un strabunic era cioban, deci am motivatie subconstienta). Poate cunoasteti:

  14 legi pentru ciobani:

  1. Când ies cu oile la pascut, ciobanii vor fi obligati prin lege sa mearga în urma lor si sa le
  strânga cacarezele în pungi biodegradabile.
  2. Se va considera abuz si act de cruzime asupra animalelor folosirea unor cuvinte precum
  “hoooo”, “dâââr”, “mars”.
  3. Câinii vor avea voie sa latre doar în afara orelor de odihna stabilite prin lege.
  4. Daca vin lupii, ciobanii sunt rugati sa anunte autoritatile si sa astepte în liniste sosirea lor.
  5. Câinii de la stâna sunt obligati prin lege sa poarte botnite, sa fie castrati, cipati, vaccinati si deparazitati.
  6. Daca turma trece de la munte la ses, doi câini din trei vor putea fi trimisi în concediu
  cu plata sau concediati cu trei salarii compensatorii.
  7. Stânele trebuie sa aiba acordul de functionare ISU, MISU, PISU si CANISU.
  8. Este interzis fumatul în spatii închise si vânzarea de tigari catre oile minore.
  9. Stânele cu o vechime mai mare de doua ierni vor avea o bulina rosie pe gard.
  10. Ciobanii care pasc turme în Ardeal se vor adresa oilor atât în limba româna, cât
  si în limba maghiara. De asemenea, câinii sunt obligati sa latre bilingv.
  11. Berbecul care conduce turma va fi ales de catre oi prin vot secret, democratic.
  12. Oile vor putea fi tunse doar cu acordul lor scris.
  13. Oile negre vor fi tinute în acelasi tarc cu cele albe si orice forma de discriminare
  bazata pe culoarea blanii lor va fi aspru sanctionata de lege.
  14. Daca, în schimb, un berbec este de culoare neagra, va candida pe locuri separate

 2. Ce legatura sa fie intre ura,discriminare,respectiv homofobie de orice natura pe de o parte si dezacordul fata de ideologia corectitudinii politice de cealalta parte ?
  Sa nu existe alta cale de a-ti exprima dezacordul fata de politica decat printr-o manifestare homofoba? Ma indoiesc. Nu dezacordul fata de politica este homofob, ci homofobia insasi, ura insasi si discriminarea insasi, dupa cum observam in din ce in ce mai multe comentarii care se prezinta intr-un limbaj indecent, impartial si neobiectiv. De exemplu crediciosii ortodocsi sunt numiti de catre homofobii religiosi, inculti, spalati pe creier, idioti, retardati, vinovati de inapoierea societatii, stavila in fata culturii europene.

  Ma tem ce este greu de trasat o granita intre „corect” si „incorect” atat timp cat romanului nu-i este clar cu ce anume se confrunta, fiind bulversat intr-o directie sau alta de catre formatorii de opinie, acestia la randul lor fiind mai mult sau mai putin „fobi”.

  Iata mai jos o mostra de „cultura europeana” culeasa dintr-un comentariu oarecare si care arata in termeni foarte plastici ce inseamna cultura in opinia unor (muuuuultor !) romani:

  „Nestiind cine-i pe perete intr-o poza , am intrebat rizind „Cine-i uritul ala?” la fel cum vorbeam totzi despre Ceausescu pe vremea aia. Si ,de unde erau niste baietzi haiosi si umili mai ales ca luau examene pe spatele meu, dintr-o data sau schimabt si au devenit amenintzatori ca rid de … Sadam Hussein, Dumnezeul lor care de fapt eu nu aveam habar cine este sau ca este presedintele lor!!!. Cind le-am mai spus, mai in gluma mai in serios, ca Mohamed a profetzat in stare de epilepsie si altzi au scris ce bolborosea el, mai aveau un pic si ma linsau noroc ca nu-i ajuta fizicul sa se puna cu mine.Niste lipitori jegoase, incompatibile cu cultura Europeana”.
  ( Sursa : http://www.romanialibera.ro/opinii/editorial/ura-nu-salveaza-europa-404288)

  Nota: Comentatorul povesteste despre prietenia lui din facultate cu niste studenti arabi, in camera carora, intr-o zi, a vazut atarnat pe perete portretul conducatorului lor.
  Sa nu-si fi dat seama ca acea poza atarnata pe perete ar putea avea o semnificatie sentimentalista pentru prietenii arabi? Dar atunci gafa cu Mohamed, tot din nestiinta? Intri in casa unui om si-i batjocoresti sentimentele, credinta, dupa care mai astepti si laude?
  Incalificabil !

  P.S. Cand spun „incalificabil” nu o spun din ura, discriminare, etc, ci din consternare fata de ideea de educatie morala si civica pe care o astepti din partea unui roman, aceea care se invata in familie mai intai. Nu cumva acesta este motivul pentru care anumite persoane nu inteleg diferenta dintre antipolitic si discriminare, xenofobie, homofobie,etc, anume lipsa celor sapte ani de acasa? Daca iti lipsesc acesti sapte ani poti avea mari carente nu doar in a fi obiectiv in aprecieri de orice natura, dar e posibil sa fie foarte greu sa te poti integra in societate, indiferent pe ce principii s-ar baza societatea respectiva.
  Insa, ca orice crestin, am menirea de a ma ruga pentru toti oamenii cu nadejdea ca intr-o zi vom ajunge toti in aceeasi lumina a adevarului.Sa ne ajute Dumnezeu!

  • Vă puneţi greşit întrebarea: „Sa nu existe alta cale de a-ti exprima dezacordul fata de politica decat printr-o manifestare homofoba?”.
   Ar trebui să vă întrebaţi: Ce legătură este între corectitudinea politică şi propaganda homosexualităţii? Şi răspunsul este: prima o naşte pe a doua. Cu precizarea că homofobia este o altă vorbă de dînşii inventată.
   Avem o carte lămuritoare despre CP la Editura Rost, dacă vă interesează. Acolo veţi găsi un alt adevăr: amestecul sexualităţii în ingineria socială – făcută cu instrumente ideologice de extracţie marxistă – nu e deloc întîmplător.

   • Domnule Claudiu Tarziu,

    Spuneti:

    „Vă puneţi greşit întrebarea: „Sa nu existe alta cale de a-ti exprima dezacordul fata de politica decat printr-o manifestare homofoba?”.
    Ar trebui să vă întrebaţi: Ce legătură este între corectitudinea politică şi propaganda homosexualităţii? Şi răspunsul este: prima o naşte pe a doua. Cu precizarea că homofobia este o altă vorbă de dînşii inventată”.

    Pai, de ce imi impuneti sa formulez intrebarea cum doriti dvs?(si-mi impuneti si raspunsul,vad!)

    Totusi…Ok! Care este legatura dintre corectitudinea politica si propaganda homosexualitatii?
    Raspunsul : directa si reciproca.

    Si continuati sa spuneti : „Homofobia este o alta vorba de dansii inventata”. Ma rog!

    Atunci nu o mai folosesc, ca sa nu ajungem la interpretari, sau confuzii.

    Folosesc pe neaosul „URA”. Suna mai bine? Nu mai spun „Frica”, spun „Ura”.
    Deci ura ( improprie crestinilor) unor romani fata de alti romani, a unor (ne)crestini fata de alti crestini si necrestini,si sustinuta de formatorii de opinie care publica articole pe blogurile crestinesti, tot corectitudinea politica a inventat-o? Sau este cel de-al treilea nascut, nascut la randul lui din a doua(nascuta), nascuta din respectiva corectitudine politica?( uf! intelegeti dvs!)

    Inventatata de „dansii” (homofobia), sau neinventata, reactia exista si este necontrolata.
    Crestinul(si ne aflam pe un blog crestin) nu se conformeaza mentalitatii retrograde de ura si dispret la adresa unui semen, indiferent ca este homosexual, terorist, pedofil, comunist, tortionar,etc, pentru ca pe noi ne caracterizeaza smerenia si daca judecam un lucru, atunci judecam pacatul, nu omul.

    Si pentru ca tot vorbim de „discursuri” , cum l-ati comenta pe acesta :

    „Nu am nimic cu islamul la el acasă…Dar am tot ceea ce mă îndreptăţeşte să-mi apăr familia, aproapele, neamul, credinţa, atunci când vine la mine acasă şi îmi impune, cu biciul, satârul, glonţul sau cu bomba, să fiu aşa cum vrea el”.

    Spuneti-mi si mie va rog, ce relateaza domnul in tabloul respectiv?
    Despre Islam care este o religie monoteistă pasnica?
    Suntem in razboi, moarte iminenta, mucenicie crestina si corectitudinea politica ne ascunde acest lucru ?
    Avem 70.000 de musulmani in tara noastra. Suntem in razboi cu acestia de 500 de ani ?
    Chiar v-as ruga sa comentati putin citatul, pentru ca ne aflam in fata unor prezumtii care sunt prezentate drept realitati in plina desfasurare, altfel cum s-ar putea vorbi la timpul prezent despre niste lucruri care nu ni se intampla faptic?
    Deci, este acesta un „discurs de ura si dicriminare „?
    Apoi v-as ruga sa comentati si atitudinea romanului care-i numeste pe prietenii musulmani cand „baietzi haiosi si umili”, cand „lipitori jegoase, incompatibile cu cultura europeana”.De unde aceasta labilitate in exprimare si apreciere?A cui sa fie vina?Este acesta un „discurs de ura” si „discriminare?, sau nu? Daca nu, in ce ar consta discursul de ura si discriminare ca sa fie unul original?
    Va multumesc!

   • Stimate domn, cred că înţelegeţi prea bine ce am vrut să spun. Cel puţin aşa sper, pentru că îmi place să cred că ai noştri cititori sînt de un anumit nivel instrucţie şi de inteligenţă.
    Dar hai să fiu şi mai explicit, deşi asta mă costă din timpul de lucru.

    Pe scurt, puneţi problema greşit, în opinia mea, deoarece dvs. folosiţi formulările propagandei homosexualităţii, cu sau fără ştiinţă, care nu exprimă realităţi, ci sînt menite să devieze discuţia pe un făgaş favorabil propagandei (şi care duce la autovictimizarea homosexualilor şi la acuzarea celor care se opun păcatului homosexualităţii şi proliferării lui, ca să zic aşa).

    Nu cred că există oameni sănătoşi la cap care să opună „corectitudinii politice” ura faţă de homosexuali. De fapt, există o împotrivire a oamenilor sănătoşi la cap la propaganda homsexualităţii, cum şi la feminismul agresiv, şi la discriminarea pozitivă a minorităţilor etnice sau rasiale etc.

    Repet: nu are nimeni nimic cu păcătoşii, ci cu păcatul. Dar, evident, atunci cînd păcătoşii prezintă păcatul drept normalitate, ba mai şi încearcă să-l facă normă, cu toate consecinţele care se desprind de aici (inclusiv adopţii de copii), ei sînt combătuţi. Însă, încă o dată: nu se uită nimeni în casa nimănui, ci vorbim despre ce este discurs public. Iar o astfel de reacţie nu e homofobie, ci una de apărare firească a moravurilor şi a sănătăţii publice.

    V-am spus că e greşită întrebarea dvs, pentru că ofensiva minorităţilor, inclusiv a celor sexuale, asupra cetăţii, este pusă la cale de către fondatorii şi slujitorii „corectitudinii politice” şi se face prin mijloacele oferite de instaurarea acestei noi „religii”: „corectitudinea politică”. Prin urmare, împotrivirea faţă de PROPAGANDA HOMOSEXUALITĂŢII este implicit şi faţă de „corectitudinea politică”.

    Propagandiştii pederastiei ştiu prea bine că aşa stau lucrurile şi tocmai de aceea etichetează drept homofob pe oricine respinge homosexualitatea (nu pe homosexuali, care se şi pot vindeca, după cum se probează aici: http://www.homosexualitate.ro/#axzz3xUy4ejXp). În acest fel, încearcă să elimine orice opoziţie la PĂCAT.

    Cît despre citatul propus spre analiză, nu ştiu de unde l-aţi luat, deci nu cunosc nici contextul, ceea ce nu-mi permite să mă lansez în vreo dezbatere. Totuşi, din acea frază eu înţeleg că autorul spune destul de clar: nu am nimic cu islamiştii la ei acasă, dar am dreptul ca la mine în casă să mă apăr şi sînt gata să o fac, avînd în vedere precedentele criminale ale islamiştilor.

    Am obosit de cînd publicăm pe acest site texte despre minciuna islamismului moderat. E adevărat că nu sîntem în război cu musulmanii la noi în ţară, dar asta pentru că nu au ajuns la un număr de la care să poată emite pretenţie. La ei totul e cu program. Să ne ferească Dumnezeu să se întrunească şi aici condiţiile pentru islamizare, căci atunci veţi vedea de ce e în stare „religia păcii” (cînd a fost islamul pacifist nu ni se spune, profetul însuşi impunîndu-l, acolo unde a putut, cu sabia).

    În fine, orice păcătos are dreptul la îndreptare (da, şi teroriştii criminali, şi homosexualii, şi comuniştii, şi securiştii torţionari – categorii pe care le înşiraţi în comentariul dvs). Dar există o singură condiţie sine qua non: să vrea. Iar a vrea să te îndrepţi înseamnă să renunţi la păcat, să te pocăieşti, să faci penitenţă, să îţi ceri iertare… Noi creştinii ne ferim să judecăm omul, judecăm fapta, într-adevăr, dar omul trebuie să suporte consecinţele faptelor sale, dacă vrem să nu fie anarhie şi să mai trăim într-o societate. Or atunci cînd omul, în loc să se căiască şi să caute vindecarea de păcatul lui, îl strigă pe toate drumurile, cu mîndrie, şi cere să-i fie recunoscut ca virtute, ba încearcă să creeze condiţiile ca şi alţii, care nu l-au făcut pînă atunci, să comită acel păcat, atunci un astfel de om trebuie oprit. Nu e vorba de ură aici, ci de instinct de conservare, de apărarea unei ordini naturale şi morale şi de chiar ceea ce ne îndeamnă Hristos: lupta cu păcatul.

    Aşadar, vă rog mult de tot: nu mai interveniţi în discuţie cu aceleaşi teze ale propagandei „corect politice”, căci noi ştim foarte bine în ce credem, de ce credem şi cum să combatem astfel de aserţiuni. Însă e păcat să ne cheltuim vremea şi energia în polemici sterile pe site. Prin urmare, la prima încercare de a mai duce discuţia pe unul din făgaşele astea comentariile vă vor fi oprite.

 3. Ar trebui spus „homosexofobie”…
  Dar e prea lung.
  Oricum, ceea ce ar fi CP ar „sociohomosexofobie” (ar suna mai „normal” in germana), adica sa nu-i bagi la inchisoare, sa nu-i bati, sa nu le refuzi servicii normale,etc.
  Dar ma amuza sa ma gândesc ca in curând se va propune sa li se faca transplant de uter, ca sa beneficieze de dreptul de a avea copii

Comentariile sunt închise.