Nu uitați de ziua de 26 martie, zi frumoasă de primăvară, cu multă bucurie și puieți din plin! Oameni buni, vă invităm la acțiunea noastră primăvăratică de înverzire a României, acțiune ce se va concentra pe opt județe: Alba, Argeș, Brașov, Caraș-Severin, Covasna, Hunedoara, Iași și Ilfov.
Mai sunt doar câteva zile, încă mai aveți timp să vă alegeți șantierul de lucru preferat, plantarea urbană care vă face cu ochiul sau cortul de distribuție de puieți la care doriți să voluntariați! Dacă nu puteți participa direct dar doriți să ne ajutați, încă puteți dona. Cu doar 2 euro puteți dona nu doar un puiet.
În acei 2 euro intră: un puiet, cheltuielile pentru grafica manualului și implementarea proiectului Ora Verde în școli (deja am explicat că miza noastră asta este, educarea tinerei generații) și pregătirile pentru la anul, când 3000 de școli vor face parte din programul nostru. Așadar, donând cei 2 euro, nu doar că vei ajuta ca ediția de primăvară a proiectului Plantează în România să aibă un final fericit (achiziționarea de puieți pentru plantările urbane și corturile de distribuție, găleți și transport), ci vei contribui și la celelalte dimensiuni ale acestei ample acțiuni! Toate detaliile vă stau la dispoziție pe site-ul campaniei.
Mențiuni importante: șantierele se află doar în fond forestier, terenurile aparținând statului român; puieții achiziționați sunt specii pure românești, exclusiv, iar accesul la teren se va face organizat, prin intermediul unui șef de pluton, deci va fi cât se poate de facil. Toate datele despre cum trebuie să vă prezentați pe șantierele de lucru se găsesc în descrierile de pe site.
Ne-am fi dorit ca primăvara această să dea șansa mult mai multor români să participe, însă timpul de organizare a fost foarte scurt, neputând astfel să împânzim toată țara cu voluntari dornici să pună o pată verde pe hartă. Însă ne vedem din nou la toamnă și bineînțeles la anul, când se va naște cea mai faină și mare campanie de plantat din țărișoara asta frumoasă! În schimb, avem în programul din această primăvară 300 de școli implicate, instituții de învățământ în care cei mici vor înverzi alături de oamenii silvici și de profesori, curțile școlilor în care învață.
Și așa cum ne-am dorit, această acțiune este una de unitate națională, alături de noi participând sute de instituții locale (ocoale silvice, primării, prefecturi, școli, garda de mediu, facultatea de silvicultură, jandarmeria șamd), zeci de ONG-uri, mii de voluntari, firme care doresc să sprijine financiar acțiunea, oameni frumoși din diaspora care ne ajută să achiziționăm puieții necesari tuturor activităților, ba chiar și Mitropolia Ardealului care va aduce voluntari, jurnaliști încântați de proiectul nostru și nu în ultimul rând, Ministerul Mediului, Apelor și Pădurilor. Mulțumim tuturor pentru interes, ajutor și mai ales, implicare.
La finele proiectului, va exista pe site-ul campaniei un grafic cu donațiile primite și cheltuielile făcute. Înverzim România Împreună!
- Pe ce se mai toacă banii publici: Festival LGBT despre cultura queer, finanțat de Administrația Fondului Cultural Național și Primăria Capitalei. Radio România Cultural, printre partenerii media - 8 octombrie 2024
- România achiziționează de la SUA sisteme radar Sentinel, cu o valoare inițială de 90 de milioane de dolari - 8 octombrie 2024
- Judecătoarea Laura Iuliana Scântei, opinie separată în cazul Șocoacă: CCR nu are competenţa de a analiza comportamentul şi opiniile candidaţilor la prezidenţiale - 8 octombrie 2024