UGIR: Susținem efortul pentru restabilirea unei reprezentări corecte a profilului și a competențelor domnului Marian Munteanu

UGIR – Uniunea Generală a Industriașilor din România

București, nr. 64/04.2016

COMUNICAT

Am aflat cu deosebită părere de rau și surpriză despre atacurile declanșate în presă în ultimele zile împotriva Domnului Marian Munteanu. Susținem întrutotul efortul Domniei sale pentru restabilirea unei reprezentări corecte a profilului și a competențelor sale.

Domnul Munteanu este un antrepenor cu o implicare civică reală și democratică de aproape 20 de ani, acționând în folosul antreprenoriatului românesc și pentru construirea unei normalități și predictibilități a mediului economic din România. Domnia sa este membru activ al Uniunii Generale a Industriașilor din România (UGIR) de peste 16 ani. În numeroase ocazii am avut prilejul să constatăm competența și maniera ireproșabilă în care a abordat relația administrației publice cu mediul de afaceri din perspectiva dialogului social.

Domnul Munteanu a participat ca reprezentant al Confederației noastre patronale în cadrul Comisiilor tripartite de Dialog Social (cu membrii din Guvern, patronate și sindicate) la nivelul Ministerelor Educației, Culturii și Muncii, iar în calitate de vicepreședinte a reprezentat interesele angajatorilor și întreprinzătorilor membri în UGIR la numeroase foruri și conferințe internationale, cu rezultate notabile.

Având în vedere experiența noastră pozitivă de colaborare cu Domnul Marian Munteanu, considerăm nefondată orice aluzie la lipsa de competență și experiență necesare pentru a putea coordona eficient și echilibrat Primăria Capitalei.

De asemenea, condamnăm cu hotărâre orice pseculații și acuzații nefondate cu privire la un om pe care îl cunoaștem în mod direct, ca fiind implicat în viața publică de pe o poziție democratică, echilibrată, civilizată, un susținător constant al integrării României în comunitatea euroatlantică, un adept ferm al democrației și economiei de piață.

Comunicăm aceste aspecte către opinia publică din România, în speranța unui comportament public și mediatic civilizat, profesionalist în evaluarea și prezentarea realității.

Ștefan VARFALVI,

Prim-vicepreședinte UGIR


Ne puteți urmări și pe Telegram: https://t.me/RevistaRost


Un comentariu la „UGIR: Susținem efortul pentru restabilirea unei reprezentări corecte a profilului și a competențelor domnului Marian Munteanu”

  1. Fara sa fiu industrias (si neavând totala încredere in opinia si orientatea industriasilor, atunci când principii morale nu concorda cu interese economice), de acord 100 % cu ce déclara ei acum.

Comentariile sunt închise.